Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu samo jedan aktivan slučaj korone

Na jučerašnji dan, dakle 08. veljače Ogulin je imao samo jedan aktivan slučaj korone. To se, između ostalog može zaključiti iz danas prispjelih podataka o broju aktivnih slučajeva na području naše županije, koji su i ovog puta razvrstani po gradovima i općinama. Iz podataka o trenutno aktivnim slučajevima vidimo da je u Ogulinu jedan takav slučaj, a radi se o jednoj našoj sugrađanki. Slična, povoljna situacija je u većem dijelu županije pa se broj aktivnih slučajeva mahom kreće od 0 do 8. Od toga najviše odskače Karlovac koji jedini ima dvoznamenkasti broj aktivnih slučajeva, čak 41, više nego svi ostali gradovi i općine Karlovačke županije zajedno. Naime, ukupni broj aktivnih slučajeva u našoj županiji je 71, a podjednako su zastupljene žene (35) i muškarci (36).
Inače, od početka pandemije u našoj županiji je bilo zaraženo 6546 stanovnika, naravno najviše u Karlovcu 3098, dok se u Ogulinu do sada ukupno zarazilo 968 stanovnika. I u Ogulinu, kao i u Karlovcu, među ukupno oboljelima nešto je veći broj, oko 5%, žena nego muškaraca.

Napomena: Podaci o ukupnom broju oboljelih i aktivnim slučajevima na dan 8.2.2021. (samo PCR testiranje- osobe testirane brzim testom za detekciju antigena obrađuju izabrani liječnici i za njih nemamo podatke o datumu oboljenja niti broju aktivnih slučajeva)