Aktualno Županija

Prodana i sedma parcela Poslovne zone u G. Mekušju, preostale još tri – kupac je karlovačka tvrtka Ana – A

Ana A

 

Danas je zaključen ugovor o kupnji, tako da su preostale još tri od ukupno 10 parcela koliko je bilo na raspolaganju u novoj i potpuno komunalno opremljenoj poslovnoj zoni.- Na zadnjem natječaju za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje, koji je završen 29. siječnja 2021. godine prodana je parcela površine 2.856 m² za cijenu od 362.200,00 kuna, izvijestili su iz gradske uprave.

Kako navode, zaključenjem ovog sedmog kupoprodajnog ugovora u poslovnoj zoni Gornje Mekušje ukupna površina prodanog zemljišta je 59.994 m2, uz ostvarenje prihoda u iznosu od 6.098.443,52 kuna. Preostale su još tri građevinske parcele za prodaju površina 5.907 m² – poslovne namjene K, površine 6.968 m² isto poslovne namjene K i površine 8.442 m² proizvodne namjene I, odnosno ukupne površine 21317 m². Grad Karlovac u nešto manje od godinu dana uspio je prodati većinu parcela i nastavit će raspisivati natječaje u kontinuitetu do prodaje kompletne Poslovne zone Gornje Mekušje.

– Razvoj Poduzetničke zone Gornje Mekušje jedan je od strateških razvojnih projekata Grada Karlovca, sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020. Vrijednost projekta je 10.2 mil. kn, a izgradnjom i opremanjem Poslovne zone stvoreni su preduvjeti i mjesto za nove poduzetnike, dodaju u Gradu.

Zona je podijeljena na 10 parcela proizvodne i poslovne namjene u potpunosti komunalno opremljena. Grad Karlovac donio je Odluku o uvjetima prodaje zemljišta s ciljem poticanja zapošljavanja prvenstveno nezaposlenih osoba s prebivalištem na području Grada Karlovca te poduzetnik tog uvjeta ostvaruje najviše povlastica. Zbog povoljne prometne lokacije i komunalne opremljenosti zona je atraktivna potencijalnim ulagačima. (KAportal)

Posljednje objavljeno

Papa: Žene hrabrije od muškaraca

OgPortal

Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

OgPortal

Novi detalji velike zapljene droge: Po 73 kile kokaina došao zagrebački poduzetnik Oliver Čokara je pao s dvojicom radnika Luke Ploče koji su bili “fizikalci” u Opuzenu

OgPortal

Vedrana Rudan – Guzicama do slobode

Vedrana Rudan

Autori TV hita Novine počinju snimanje visokobudžetne serije prema romanima Drage Hedla

OgPortal

Prijedlog za čitanje iz Ivanine kuće bajke

OgPortal