Aktualno Županija

Jelić i službeno izašao iz HDZ-a, kao i bivši tajnik gradske organizacije! Je li to samo uvertira u novi politički angažman već na ovim izborima?

Damir-Jelić

Damir Jelić završio je svoj politički krug, barem što se tiče Hrvatske demokratske zajednice.

Kako saznajemo iz same stranke, Jelić je svoju ispisnicu “kuvertirao” još prije nekoliko mjeseci a sad je i službeno potvrđena. Podsjetimo, Jelić se kao gimnazijski profesor koji je vrlo ambiciozno gurao projekte mladih gimnazijalaca pomalo i nenadano okrenuo politici unutar HDZ-a, te vrlo brzo postao dogradonačelnik, pa zatim i gradonačelnik, a onda nakon dva mandata postao i HDZ-ov župan Karlovačke županije. U stranci je vladao čvrstom rukom, mnogi su ga uspoređivali s pokojnim Brankom Vukelićem koji je bio njegov politički otac, no Jelić je pokazao da je još veći autokrat od Vukelića. Prvo je i njega maknuo sa svih pozicija u stranci, pa postao neprikosnoveni šef i kadrovik u gradskoj i županijskoj organizaciji HDZ-a.

Neslužbeni izvor nam tvrdi da je iz HDZ-a izašao i bivši tajnik gradske organizacije i Jelićev dobar prijatelj iz rukometnih dana Dubravko Strnić.Ostaje pitanje je li Jelićevo napuštanje stranke zaista usmjereno na povlačenje iz politike uopće ili je to možda priprema terena za novi politički angažman. U kuloarima se navodi da bi iza svega mogao biti plan da osvane na listi Domovinskog pokreta već na izborima u svibnju. Škorinu stranku, podsjetimo, u Karlovačkoj županiji vodi također bivši HDZ-ovac Vlatko Ivka.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal