Aktualno Županija

Jelić i službeno izašao iz HDZ-a, kao i bivši tajnik gradske organizacije! Je li to samo uvertira u novi politički angažman već na ovim izborima?

Damir Jelić završio je svoj politički krug, barem što se tiče Hrvatske demokratske zajednice.

Kako saznajemo iz same stranke, Jelić je svoju ispisnicu “kuvertirao” još prije nekoliko mjeseci a sad je i službeno potvrđena. Podsjetimo, Jelić se kao gimnazijski profesor koji je vrlo ambiciozno gurao projekte mladih gimnazijalaca pomalo i nenadano okrenuo politici unutar HDZ-a, te vrlo brzo postao dogradonačelnik, pa zatim i gradonačelnik, a onda nakon dva mandata postao i HDZ-ov župan Karlovačke županije. U stranci je vladao čvrstom rukom, mnogi su ga uspoređivali s pokojnim Brankom Vukelićem koji je bio njegov politički otac, no Jelić je pokazao da je još veći autokrat od Vukelića. Prvo je i njega maknuo sa svih pozicija u stranci, pa postao neprikosnoveni šef i kadrovik u gradskoj i županijskoj organizaciji HDZ-a.

Neslužbeni izvor nam tvrdi da je iz HDZ-a izašao i bivši tajnik gradske organizacije i Jelićev dobar prijatelj iz rukometnih dana Dubravko Strnić.Ostaje pitanje je li Jelićevo napuštanje stranke zaista usmjereno na povlačenje iz politike uopće ili je to možda priprema terena za novi politički angažman. U kuloarima se navodi da bi iza svega mogao biti plan da osvane na listi Domovinskog pokreta već na izborima u svibnju. Škorinu stranku, podsjetimo, u Karlovačkoj županiji vodi također bivši HDZ-ovac Vlatko Ivka.(KAportal)