Aktualno Županija

Samo je jedno mjesto, koga će izabrati? Čak šest istaknutih HDZ-ovaca pretendira da na izborima u svibnju budu kandidati za Mandićevog zamjenika

damir-mandic-10

Dok je kandidata za gradonačelnika (relativno) lako iznjedrio, odluka o tome tko će biti kandidati za zamjenika gradonačelnika karlovačkom HDZ-u znatno je teža. Zainteresiranih ima poprilično, a pozicija samo jedna.

Karlovac će, podsjetimo, po novom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi imati jednog zamjenika gradonačelnika, a ne, kao sada, dva. Otežava to odluku o potencijalnim kandidatima, a još ju težom čini nastojanje da zadovoljne budu sve struje pa će odabir kandidata biti i zanimljiv i znakovit.Pretendenata na ovo mjesto, u slučaju pobjede zamjenika Damiru Mandiću, je više, a među njima, neslužbeno doznaje KAportal, su sadašnji zamjenici gradonačelnika, direktori gradskih i podružnica državnih tvrtki, pročelnici, obrtnici.

Navodno se radi o Ivanu Mrzljaku, Andreji Navijalić, Marijani Tomičić, Ivani Fočić, Darku Stankoviću i Marinu Svetiću. Ivan Mrzljak i Andreja Navijalić aktualni su zamjenici gradonačelnika, a Marijana Tomičić je pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada i EU fondove. Ivana Fočić je direktorica gradskog poduzeća Inkasator a na to mjesto je došla iz Gradske toplane, gdje je pod zadnje isto bila direktorica poduzeća. Darko Stanković je pozinati karlovački poduzetnik, vlasnik klesarskog obrta inače aktivan u Obrtničkoj komori Karlovačke županije gdje već duži niz godina obnaša i dužnost predsjednika. Marin Svetić, kao i svi nabrojani, također vrlo aktivan u gradskom odboru HDZ-a, zaposlen je na mjestu voditelja Uprave šuma u Karlovcu. Jesu li to svi potencijalni kandidati ili će ih biti još, slijede li kakva iznenađenja i, na kraju krajeva, tko će doista biti HDZ-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika Karlovca, trebalo bi se znati ovaj tjedan.

Do kraja tjedna će, najavio je u razgovoru za KAportal predsjednik karlovačkog HDZ-a Damir Mandić, stranka “imati posloženu priču, programski prije svega, to je u finiširanju, ali i dužnosničku”.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Škare-Ožbolt negira da je plagijatorica, Troskot se zahvaljuje na reklami: ‘Simpatična je, ali…‘

OgPortal

Prosvjednici opet na ulicama u Mjanmaru

OgPortal

Potres u Dalmaciji: ‘Snažno je zatreslo, srećom nije dugo…’

OgPortal

Grčka pita od špinata (Spanakopita)

OG Portal

Johnson: Ponovno otvaranje škola u Engleskoj korak prema normalnom životu

OgPortal

Jedno kazneno djelo

OgPortal