Aktualno Županija

Nestao veliki pano “Centra kompetencije” s Oružane – za to ima i razlog, nije odustajanje od projekta

Pano oružana

Plakat s budućim izgledom zgrade, koji je godinama stajao na Oružani i najavljivao što bi ona trebala postati, uklonjen je, ali ne zato što se od projekta odustalo, nego zbog snimanja potresom oštećene zgrade.

Pojasnili su nam to u Karlovačkoj županiji, odgovarajući na pitanje zašto je uklonjen plakat koji je najavljivao novu namjenu ove povijesne zgrade u karlovačkoj Zvijezdi. Oružana je, podsjetimo, zbog oštećenja u potresu 29. prosinca prošle godine dobila crvenu oznaku – neuporabljivo zbog oštećenja. Obzirom da je zgrada Oružane pretrpjela oštećenja prilikom nedavnog potresa, Ministarstvo kulture je od Geodetskog fakulteta naručilo fotogrametrijsko snimanje objekta. Zbog potrebe 3D snimanja čitavog objekta, zatraženo je uklanjanje postavljenog plakata zbog čega je to i učinjeno, kazali su u Županiji.Micanje plakata tako, srećom, ne znači zaustavljanje projekta pretvaranja Oružane u Regionalni centar kompetencije.- Napominjemo da Karlovačka županija, odnosno investitori Tehnička škola, Trgovačko – ugostiteljska škola i Veleučilište Karlovac nastavljaju s realizacijom projekta Regionalnog centra kompetencije, poručili su iz Županije.

Oružana do kraja 2023. treba postati Regionalni centar kompetentnosti u podsektoru strojarstva, te elektrotehnike i računalstva, za što je nositelj projekta Tehnička škola Karlovac, te dio onog u podsektoru turizma i ugostiteljstva jer je Trgovačko-ugostiteljska škola partner opatijskom Centru.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal