Aktualno Županija

Raste nezadovoljstvo zbog ukidanja linija putničkih vlakova iz smjera Ozlja: Nužno je uspostaviti liniju javnog prijevoza, u pitanju je egzistencija mnogih ljudi!

Prisiljeni situacijom zbog ukidanja linija radničkih vlakova iz smjera Ozlja prema Karlovcu, a koja su za putnike ovog kraja životno i egzistencijalno važne, naše sugovornice, Alma Starešina i Snježana Kučinić u ime svih putnika, krenule su u borbu za uspostavu javne linije prijevoza. Naime, iako je bilo nagovještaja o vraćanju ukinutih linija vlakova s početkom drugog polugodišta školske godine, to se ipak nije dogodilo.

Ovim potezom HŽ-a, uz blagoslov Ministarstva prometa i veza, putnici šireg ozaljskog područja, kako nam i sami kažu, obespravljeni su te su u pitanje doveli egzistenciju mnogih putnika, jer većina njih radi kod privatnih zaposlenika, a nitko nema mogućnost neke alternative u obavljanju i izvršavanju posla.- Dovedeni smo u situaciju kada naša radna mjesta postaju upitna, budući da nemamo nikakvu zamjenu niti neki drugi organizirani prijevoz prema Karlovcu i Zagrebu, te Jastrebarskom i Dugoj Resi. U teškom i nezavidnom položaju našli su se i mnogi učenici, koji evidentno zbog nedostatka pravovremenog prijevoza nemaju iste uvjete obrazovanja kao ostali, te zbog prometne nepovezanosti ne mogu dolaziti u školu na vrijeme i na obavljanje prakse, a kamoli da se bave nekim drugim izvannastavnim aktivnostima. A da ne govorimo o našim umirovljenicima koji su na dnevnoj bazi putovali u Karlovac do naše jedine bolnice u županiji na razno razne preglede i terapije, poručuje Snježana Kučinić.

Iako je KAportal od HŽ-a i Ministarstva prometa tražio pojašnjenje i razloge ukidanja navedenih linija putničkih vlakova kao i uvid u pregled broja putnika, odgovor nismo dobili. Grad Ozalj do daljnjega je uskočio s organiziranim prijevoz u jutarnjem terminu, no obje strane su svjesne da to nije dugoročno rješenje. Stoga, naše sugovornice apeliraju na sve jedinice lokalne samouprave kroz koje prolazi linija vlaka Bubnjarci – Kamanje – Ozalj – Karlovac, na rješavanja problematike prometne nepovezanosti s centrom županije.

– Apeliramo da se u nekom razumnom razdoblju uspostavi i organizira javni prijevoz bilo koje vrste te prilagodi potrebama stanovništvu. Naravno, ne tražimo besplatan prijevoz, nego samo da nam se omoguće adekvatne linije u pravcu Karlovca i povratno, poručuju naše sugovornice.(KAportal)