Aktualno Županija

Izbor nove ravnateljice dječjeg vrtića znakovit za situaciju u karlovačkom HDZ-u? Mandić: Moj prijedlog je bila Bernarda Vuksan

– Moj prijedlog je bila Bernarda Vuksan, a Predsjedništvo HDZ-a i Klub vijećnika, potom i Gradsko vijeće je podržalo Anitu Štefanac. Nadam se da će opravdati ukazano povjerenje, rekao je za KAportal gradonačelnik i predsjednik karlovačkog HDZ-a Damir Mandić, komentirajući izbor nove ravnateljice Dječjeg vrtića Četiri rijeke.

Prijedlog Upravnog vijeća Vrtića, podsjetimo, prihvatili su gradski vijećnici i odlučili da će Anita Štefanac voditi Četiri rijeke iduće četiri godine.U raspravi o tom prijedlogu Mandić nije sudjelovao i to, pojasnio je, jer nije bio prisutan na sjednici Gradskog vijeća u vrijeme kada je točka dnevnog reda bila izbor ravnateljice DV “Četiri rijeke” zbog izvanrednog sastanka u Hrvatskim cestama u Zagrebu.

– Vezano uz komentare vijećnika Golubića i Tatalovića, prije svega želim istaknuti da je izbor ravnateljice Dječjeg vrtića u nadležnosti Gradskog vijeća. S obzirom je Gradsko vijeće političko tijelo, naravno da se unutar Kluba vijećnika HDZ-a i Predsjedništva stranke razgovaralo o kandidatkinjama koje su se javile na natječaj. Što se tiče mog osobnog stava, moj prijedlog je bio da ravnateljica Bernarda Vuksan dobije povjerenje za sljedeće 4 godine. Većina članova Predsjedništva je bila stava da se povjerenje da Aniti Štefanac, te je Klub vijećnika HDZ-a tako i postupio. Važno je napomenuti da gđa. Štefanac ispunjava sve uvjete, a jednako tako važno je istaknuti da je takav prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića “Četiri rijeke” došao Gradskom vijeću na izglasavanje. Očekujem od gđe. Štefanac da u potpunosti opravda povjerenje Upravnog vijeća i vijećnika Gradskog vijeća koji su joj dali povjerenje, poručio je Mandić.Da je ovaj izbor samo nastavak političkog kadroviranja, ustvrdio je jučer Nikola Badovinac i za to prozvao Mandića, no ispada da u ovom slučaju to baš i nije tako. Političko kadroviranje da, ali ne Mandićevo.(Kaportal)