Aktualno Županija

Nije samo Vukovar u Srbiji po matičnom uredu – isto je doživio i Karlovčanin, koji je po rodnom listu rođen 1992. u Srbiji

Čini se kako nije naodmet da prije čitanja ovog teksta svi provjerite svoje rodne listove! Naime, nakon što je Index danas objavio priču o Zagrepčaninu rođenom u Vukovaru, kojem je matični ured u općini Trešnjevka izdao rodni list na kojem piše da je rođen u Vukovaru u Republici Srbiji, javio nam se Karlovčanin koji je doživio to isto i to s našim gradom!

Naš sugovornik kaže da je rodni list trebao još 2016. godine i nije mogao vjerovati kada je ugledao što na njemu piše. Da stvar bude još nezgodnija, rođen je u veljači 1992. godine u jeku Domovinskog rata, ali je svejedno u karlovačkom matičnom uredu dobio dokument koji poručuje da je rođen u Karlovcu u Republici Srbiji!Žalio se nije, dijelom iz rezigniranosti, a dijelom zato što je za razliku od osobe iz Indexove priče koja je imala i problema, svoje uspio obaviti.

– Nisam se žalio, šta da radim s budalama – kaže nam, dodajući da je na to ipak utjecala i činjenica da je rodni list u njegovom slučaju bio prihvaćen pri prijavi na Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Da li su možda i oni previdjeli što na njemu piše, ili su jednostavno prešli preko toga, jer se matičnim uredima takve greške često događaju? Tko zna.

U Zagrebu su ogorčenom građaninu mirno rekli da se greške događaju i da se kolegica zabunila, a slati upit u karlovački matični ured pet godina nakon njihove “greške i zabune” možda bi bilo suvišno.

No, u svakom slučaju, možda nije naodmet da zaista provjerite dokumente iz hrvatskih matičnih ureda, jer možda ste i vi zapravo rođeni u Srbiji, ili barem, recimo, Urugvaju.(KAportal)