Aktualno Županija

Prošle godine znatno više brakova sklopljeno pred matičarom nego u crkvi – Dugorešani jedini vjerni crkvenim vjenčanjima

Vjenčanje

Pandemija je utjecala i na bračni život, barem u uplovljavanje u isti. Naime, prošle godine u Karlovačkoj županiji sklopljeno je 345 brakova, što je znatno manje nego godinu ranije, kada su za brak odlučila 482 para.

Ono što je zanimljivo, a što možda isto dijelom ima veze i s pandemijom odnosno epidemiološkim mjerama, 190 je brakova sklopljeno pred matičarom, a samo 155 u crkvi.Tradicionalnom vjenčanju pred svećenikom vjerni su ostali samo Dugorešani – tamo su 32 braka sklopljena u vjerskom, a 22 u građanskom obliku. Posve je identična brojka vjenčanja u crkvi i pred matičarom u Ogulinu – po 23.

Najviše brakova je, razumljivo, sklopljeno u Karlovcu – ukupno 187, od čega 108 u matičnom uredu. U Slunju je sklopljeno 25 brakova, od čega 14 kod matičara, a u Ozlju 17, od čega 10 u matičnom uredu. Najveća je razlika u Vojniću, gdje je 10 brakova sklopljeno u građanskom obliku, a samo tri u crkvi.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal

U Kini je na djelu rapidno srozavanje medijskih sloboda

OgPortal

Četiri nova slučaja u Karlovačkoj županiji

OgPortal

NOVA POTRESNA VIJEST: UMRO JE ZLATKO KRANJČAR, LEGENDA DINAMA I BIVŠI IZBORNIK HRVATSKE!

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze, preminulo je 11 osoba

OgPortal

Tijekom vikenda utvrđena su 364 prekršaja

OgPortal