Aktualno Županija

Prošle godine znatno više brakova sklopljeno pred matičarom nego u crkvi – Dugorešani jedini vjerni crkvenim vjenčanjima

Pandemija je utjecala i na bračni život, barem u uplovljavanje u isti. Naime, prošle godine u Karlovačkoj županiji sklopljeno je 345 brakova, što je znatno manje nego godinu ranije, kada su za brak odlučila 482 para.

Ono što je zanimljivo, a što možda isto dijelom ima veze i s pandemijom odnosno epidemiološkim mjerama, 190 je brakova sklopljeno pred matičarom, a samo 155 u crkvi.Tradicionalnom vjenčanju pred svećenikom vjerni su ostali samo Dugorešani – tamo su 32 braka sklopljena u vjerskom, a 22 u građanskom obliku. Posve je identična brojka vjenčanja u crkvi i pred matičarom u Ogulinu – po 23.

Najviše brakova je, razumljivo, sklopljeno u Karlovcu – ukupno 187, od čega 108 u matičnom uredu. U Slunju je sklopljeno 25 brakova, od čega 14 kod matičara, a u Ozlju 17, od čega 10 u matičnom uredu. Najveća je razlika u Vojniću, gdje je 10 brakova sklopljeno u građanskom obliku, a samo tri u crkvi.(KAportal)

Posljednje objavljeno

Koliko su donacija do sad primili kandidati za ogulinskog gradonačelnika?

OG Portal

Najmanje 11 mrtvih u pucnjavi u školi u ruskom Kazanju

OgPortal

U Ogulinu troje novooboljelih

OgPortal

Stigle službene brojke Nacionalnog stožera: Ovo je najveći pad novozaraženih u trećem valu!

OgPortal

Mario Zovak podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice!

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Otvorenje Alpinističke zbirke

OgPortal