Aktualno Županija

Unatoč teškim pandemijskim uvjetima u 2020. godini rastao broj poslovnih subjekata u Karlovačkoj županiji – stižu li tek posljedice koronakrize?

dom udruženja obrtnika ogulin ist

Pandemijska 2020. godine, obilježena strogim proljetnim i tek nešto blažim prosinačkim lockdownom, ipak nije, zasad, nepovoljno utjecala na broj poslovnih subjekata u Karlovačkoj županiji. Naprotiv, na kraju godine bilo ih je i više nego godinu prije, iako mnogi ekonomski stručnjaci upozoravaju da ćemo posljedice pandemije i popratnih mjera tek osjetiti.

Kako bilo, zasad situacija nije loša pa je na dan 31. prosinca 2020. godine u Karlovačkoj županiji bilo registrirano 3.351 trgovačko društvo, što je za 201 više nego na kraju 2019. godine. To ne znači da je sve bilo pozitivno, jer daljnje brojke pokazuju kako broj aktivnih društava nije toliko narastao (iako je također u plusu) – naime, kao aktivno se vodi 2.236 društava, što je za 117 više nego godinu prije.Iako blago, narastao je i broj obrta – krajem 2019. godine u Karlovačkoj županiji bilo ih je registrirano 1.829, a na dan 31. prosinca 2020. godine djelovalo ih je točno pet više – 1.834. Ostalih tijela, organizacija, udruga i ustanova je 1.960 što je također više nego godinu prije kada ih je bilo 1.931.

Napokon, u daljnjem padu je broj zadruga što je trend koji se odvija već godinama. Uz onih stotinjak koje na papiru još postoje iako su neaktivne, posljednjeg dana prošle godine aktivno ih je bilo 29, za tri manje nego 31. prosinca 2019. godine.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal

U Hrvatskoj 356 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo 15 osoba

OgPortal

Samozatajna učiteljica zapanjila Italiju: ‘Pojma nismo imali da ima toliko novca, sve nam je ostavila!‘

OgPortal

Zagreb će do izbora u svibnju voditi Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević

OgPortal

U Ogulinu nema novih slučajeva zaraze

OgPortal

Novi atraktivni turistički sadržaj kod Rakovice, u izgradnji prva karting staza u ovom dijelu Hrvatske, duga 330 metara

OgPortal