Aktualno Županija

S proljećem kreće “graditeljski boom” u Karlovcu, Mandić: Vrijednost radova u tijeku i onih ugovorenih oko milijardu kuna

– U Karlovcu je, što ugovorenih, što u provedbi, skoro milijardu kuna vrijednih projekata, kazao je gradonačelnik Damir Mandić za KAportal i tako najavio pravi graditeljski bum u gradu.

Jer, doista, ova 2021. treba li bi, nakon godina planova i njihovih najava, trebala biti godina realizacije ili bar njena početka, projekata teških destke i stotine milijuna kuna. Među njima i onog najvećeg, Karlovca 2, odnosno, Aglomeracije Karlovac – Duga Resa, procijenjene vrijednosti 420 milijuna kuna, čiji su investitori Vodovod i kanalizacija i Grad Karlovac, uz sufinanciranje EU, što je slučaj i kod mnogih drugih projekata.Tu su i, preciziraju u Gradu, revitalizacija Kina Edison, procijenjena vrijednost 35 milijuna kuna, investitor Grad Karlovac; obnova vrelovoda, procijenjena vrijednost 131 milijun kuna, investitori Gradska toplana i Grad Karlovac; obilaznica Turanj, procijenjena vrijednost 160 milijuna kuna, investitor Hrvatske ceste; rekonstrukcija D6, procijenjena vrijednost 50 milijuna kuna, investitor Hrvatske ceste; most Mahično – Gornje Pokupje, procijenjena vrijednost 60 milijuna kuna, investitor Hrvatske ceste; Mjera 2 i Mjera 4 – obrana od poplava (Mala Švarča, Logorište, Turanjski poloj, Mostanje), procijenjena vrijednost 94,7 milijuna kuna, investitor Hrvatske vode; Nikola Tesla Experience Center Karlovac, procijenjena vrijednost 40 milijuna kuna, investitor Karlovačka županija.

– Dio navedenih projekata je već u provedbi, za dio se očekuje potpis ugovora, a za Kino Edison i vrelovode uskoro kreće postupak javne nabave. Projekti koji su u proračunu Grada Karlovca za 2021. godinu i koji su u planu gradskih tvrtki, a odnose se na uređenje komunalne i društvene infrastrukture grada Karlovca, prelaze vrijednost od 30 milijuna kuna, kažu u Gradu, napomenuvši da su sredstva za sve navedene projekte osigurana uz veliku podršku Vlade RH i Karlovačke županije.Dodaju da Karlovcu slijedi i početak izgradnje Mjere 5 obrane od poplava od Selca do Rečice, procijenjene vrijednosti 160,6 milijuna kuna gdje su za pojedine faze provedeni postupci javne nabave, kao i očekivani početak izgradnje drugog kolosijeka pruge Karlovac – Hrvatski Leskovac, gdje Hrvatske željeznice provode postupak javne nabave. (KAportal)