Aktualno OG sada Ogulin

Traže odgovarajuće partnere za projekt – održan još jedan on-line sastanak i to s domaćim IT tvrtkama

Održansastanak s domaćim IT tvrtkama Poslovna inteligencija d.o.o., Lemax d.o.o. i Mindsmiths d.o.o.

Nakon što je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović prošli tjedan, na temu Centra za tehničku kulturu, održao sastanak s Poljskim investicijskim fondom i IT klasterom, s istim je ciljem, a to je potraga za odgovarajućim partnerima za ovaj projekt, održao sastanak s domaćim IT tvrtkama Poslovna inteligencija d.o.o., Lemax d.o.o. i Mindsmiths d.o.o.

Uime tvrtke Poslovna inteligencija sudjelovao je Dražen Oreščanin, jedan od troje osnivača i partnera u tvrtki. Ova tvrtka je lider što se tiče implementacije analitičkih IT sustava, ima gotovo 100 zaposlenih, a osim što posluje u Hrvatskoj ima i podružnice u Srbiji, Crnoj Gori i BiH. Tvrtka je radila na najsloženijim IT projektima kod klijenata kao što su Hrvatski telekom, Vipnet, Podravka, Crnogorski telekom, Telenor, Telekom Slovenije, Tisak i drugi. Dražen Orešćanin je uz to i član udruge Glas poduzetnika.

U ime tvrtke Lemax na sastanku je sudjelovala Nataša Kapov Kostovski. Lemax je SaaS tvrtka koja razvija vlastiti proizvod, softver za touroperatore i turističke agencije te je najvećim dijelom okrenuta izvozu te tržištima Europi, Americi i Aziji. U Lemaxu je trenutno zaposleno nešto manje od sto zaposlenika, stručnjaka koji rade implementaciju, prodaju te razvoj softvera.

Iz startup tvrtke Mindsmiths sudjelovao je Jan Štedul. Ova tvrtka se fokusirala na umjetnu inteligenciju i ljudsko ponašanje. Misija im je premostiti jaz između organske i sintetičke inteligencije. Cilj im je transformirati razna područja ljudskog života i rada uz pomoć umjetne inteligencije.

Osim prije spomenutih na sastanku su sudjelovali i zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Blanka Poljak Franjković, te Natalia Zielinska, direktorica tvrtke Euro Grant Konzalting.

IMG-21bcd8db0572d5b674b622a840bd1526-V