Aktualno Županija

U koronakrizi Grad Duga Resa s pola milijuna kuna pomogao poduzetnicima i građanima, najviše otišlo za besplatni vrtić

duga resa ist

Tijekom dosadašnje koronakrize Grad Duga Resa je u prošloj godini iz Proračuna izdvojio oko 500 tisuća kuna kako bi pomogao građanima i poduzetnicima.

Podsjetimo, poduzetnicima koji ne rade za vrijeme trajanja krize korona virusom Grad nije naplaćivao zakup poslovnog prostora u svom vlasništvu, komunalnu naknadu, porez na potrošnju, naknadu za korištenje terasa i javnih površina, spomeničku rentu sukladno naputku države. Čistoća nije naplaćivala odvoz smeća, a u jednom periodu obustavljene su bile i sve prisilne naplate. No, najviše je sredstava, prema riječima gradske pročelnice financija Mire Fudurić – Kurelić, bilo usmjereno na Dječji vrtić. – Ukupna pomoć iznosila je oko 500 tisuća kuna, pri čemu smo za Vrtić izdvojili oko 400 tisuća, jer roditelji su bili oslobođeni plaćanja zbog koronakrize, no istovremeno Grad je morao namiriti sve fiksne troškove umjesto roditelja. Kako imamo odluku da roditelji s troje djece ne plaćaju boravak u vrtiću, nego te troškove pokriva Grad za to mjesečno također izdvajamo oko 40 tisuća kuna, kazala je Fudurić – Kurelić.

Istovremeno je bilo, dodaje pročelnica, i nešto ušteda u Vrtiću na energentima i hrani, ali morali smo osigurati plaće za djelatnike kroz dva mjeseca koliko Vrtić nije radio.- Država je u dva navrata oslobodila poduzetnike od plaćanja spomeničke rente, ali od jeseni na ovamo to nije učinjeno, rekla je još Fudurić – Kurelić.

Stoga, obveznici koji se pitaju zašto moraju plaćati spomeničku rentu, a ne rade, trebaju znati, da ona nije u nadležnosti Grada i stoga ih lokalna uprava ne može osloboditi tog državnog nameta. (KAportal)

Posljednje objavljeno

U Ogulinu čak 47 novih slučajeva zaraze

OgPortal

Pazite što kupujete: trgovine pune jabuka iz Srbije i Makedonije, lažno deklariranih kao domaće!

OgPortal

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal