Aktualno OG sada Ogulin

Aplikaciju “Kuda s otpadom” naći ćete na mrežnoj stranici SKG-a

Zbog velikog broja upita građana za način i uvjete odlaganja otpada, iz SKG-a primili smo obavijest u kojoj stoji:
“Na mrežnim stranicama tvrtke Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Ogulin nalazi se aplikacija pod nazivom ECO SELECT, a koja je zamišljena kao pomoć korisnicima pri odvajanju različitih vrsta otpada, te omogućava jednostavno snalaženje u razvrstavanju otpada.
Aplikacija se nalazi na naslovnici mrežne stranice davatelja usluge, na desnoj strani ekrana, pod nazivom “Kuda s otpadom”.
Aplikacija je zamišljena kao asistent građanima, kako bi na jednostavan način dobili relevantnu informaciju gdje i kako mogu odložiti određenu vrstu otpada.
Tražilica aplikacije obuhvaća nekoliko stotina pojmova, a postoji mogućnost stalne nadogradnje sa novim pojmovima.
Građani je mogu koristiti na način da u tražilicu upišu pojam, odnosno naziv otpada kojeg žele zbrinuti (papir, plastika, staklo, tekstil, gume…). Za svaku odabranu vrstu otpada otvorit će se opis i mjesto zbrinjavanja, te je potrebno provjeriti odnosi li se opis na vrstu otpada koju želite zbrinuti.
Sav otpad koji će se zbrinjavati u reciklažnom dvorištu zaprimat će se od ponedjeljka do petka od 08,00 do 15,00 sati, a subotom od 08,00 do 13,00 sati.
Podsjećamo korisnike da se otpad u reciklažno dvorište zaprima samo od građana – fizičkih osoba, uz predočenje osobne iskaznice ili uplatnice za odvoz otpada nositelja kućanstva.”