Aktualno Županija

Susjedna Slovenija u strahu od novih sojeva virusa pooštrava granične mjere, na udaru ponovno stotine hrvatskih prekograničnih radnika

bregana granica ist

Ponovni porast slučaja novozaraženih koronavirusom, nagnao je susjedne slovence na pooštravanje režima prelaska granice, kako na unutarnjim tako i na vanjskoj šenegnskoj granici.

Kako je najavio slovenski ministar Aleš Hojs na današnjoj redovnoj konferenciji za medije, slovenska vlada je posebno zabrinuta zbog sojeva uvezenih iz Južne Afrike i zemalja u kojima su neki sojevi neistraženi i ne poznato je kako će reagirati na cjepivo.Novim graničnim kontrolama bit će ponovno najviše pogođeni nekoliko stotina hrvatskih dnevnih radnih migranata, kao i dvovlasnici zemljišta u pograničnim područjima, koji će prilikom ulaza u Sloveniju morati priložiti negativni PCR ili antigenski test jednom tjedno. Slovenski ministar Hojs najavio je kako ova odluka stupa na snagu tek 15. ožujka kako bi se otvorila mogućnost organiziranja punktova za testiranje.

Ponovimo, kako je ovakvu odluku slovenska vlada uvela i prije mjesec dana i povukla u roku od 24 sata, nakon što se većina hrvatskih prekograničnih radnika testirala ili na radnom mjesto u organizaciji poslodavaca ili u Domu zdravlja Ozalj i Karlovac. Da li će i dalje hrvatski radnici biti obvezni sami snositi troškove testiranja od 20 eura ili 150 kuna, više će se znati u narednim danima, no činjenica je kako će stanovnici pograničnih područja još neko vrijeme biti dvostruko pogođeni strogim epidemiološkim restrikcijama, kako od strane svoje države tako i one susjedne. (KAportal)

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal