Aktualno Županija

Djed iz Vojnića optužen zbog širenja koronavirusa: Bio je pozitivan, ali je susjeda zamolio da mu uključi mobitel

PRIJETI MU ZATVOR

Kazneno djelo počinjeno je u siječnju.

Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 74-godišnjaka zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti

  • Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 13. siječnja 2021. u Vojniću; znajući da je obolio od zarazne bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-COV-2, protivno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u vezi odluke Ministarstva zdravstva o proglašenju epidemije bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-COV-2 na području Republike Hrvatske od 11. ožujka 2020.; počinio navedeno kazneno djelo. Okrivljenika se tereti da je protivno mjeri izolacije i liječenja u kući u trajanju od 4. do 15. siječnja 2020., djelatnicu centra za pomoć u kući pozvao da uđe u njegovu kuću, što je ona i učinila.
    Tereti ga se i da je istog dana napustio svoju kuću i došao u dvorište druge oštećene osobe koju je zatražio da mu uključi mobilni telefon, iako je bio svjestan da time omogućava izazivanje zaraze virusom SARS-COV-2, čime ih je doveo u opasnost – priopćili su iz državnog odvjetništva.

Djedu iz Vojnića prijeti zatvor. (kaportal.hr)(foto:ilustracija)