Aktualno OG sada Ogulin

In memoriam – Zlatko Hasan (1940. – 2021.)

U posljednje vrijeme, nažalost,   svako toliko objavimo vijest da nas je napustio netko drag, netko tko je bio značajan za naš grad i okolne općine.

Tako će biti i sada. Naime, KUD Klek Ogulin na svojoj Facebook stranici objavio vijest o smrti njihova člana Zlatka Hasana. Evo što pišu:
“Sa tugom i nevjericom primili smo tužnu vijest da nas je napustio još jedan član našega društva, naš stric Hasan.
Ovaj prekrasan čovjek, izvrstan pjevač i svirač niz godina je bio dio naše velike KUD-ovske obitelji u kojoj je ostavio veliki obol.
Naš stric Zlatko, uključio se u rad vokalnog ansambla KUD-a u kome je kao vrhunski bas, ali i kao izvrstan tenor njegovao vokalnu baštinu Lijepe Naše. Izvrsno je počimao brojne izvorne ogulinske pjesme, a njegove sviračke sposobnosti na harmonici “plonerici” ostale su zabilježene na mnogobrojnim nastupima izvorne grupe i ansambla kao i na audio snimkama koje je učinio Hrvatski radio.
Bio je stric Zlatko čovjek velikog srca, širokog osmijeha i velike životne energije. Uvijek nas je nasmijavao, šalio se i bio dobra duša cijeloga društva. Njegov entuzijazam, ljubav prema ogulinskoj tradicijskoj baštini i cijelom našem društvu zauvijek će ostati u sjećanjima mnogobrojnih kudovaca.
Dragi stric Zlatko, hvala Vam na svim zajedničkim nastupima, putovanjima, pjesmama i svirkama. Hvala Vam što se svoje ogromno znanje podijeli sa nama.
U našim mislima, u našim djelima ostati ćete zauvijek.
Vaš KUD “Klek” Ogulin”. (foto: KUD “Klek” Ogulin)