Aktualno Županija

Živi zid ima svog kandidata za župana Karlovačke županije – kandidaturu najavio David Gorup iz Kamanja

Živi zid imat će svog kandidata za župana Karlovačke županije, a to je David Gorup iz Kamanja.

Gorup je, naime, danas najavio svoju kandidaturu a otkrio i par smjernica na kojima će temeljiti predizbornu kampanju.- Ako sjednete u auto i provozate se gradovima i općinama diljem županije, vidjet ćete desetljetnu nebrigu, nedostatak vizije, ideje i volje da se napravi iskorak i da se sav njezin kapacitet pretvori u kapital od kojeg će koristi imati svaki pojedinac, živio u gradu ili na selu. Vidjet ćete i mnogobrojne mogućnosti koje nudi, kada bi bilo samo malo želje da se sve te mogućnosti iskoriste i da od županije koju mladi napuštaju, postanemo županija u koju mladi dolaze. U kojoj se gradi, razvija, sadi, proizvodi. U kojoj nema pogodovanja podobnima, u kojoj svatko ima priliku. Županiju koja nudi jednake mogućnosti za sve, kaže Gorup.

On i njegov tim, dodaje, razvoj Karlovačke županije vide u novim ljudima i svježim idejama, kao središte proizvodnje domaće hrane i ruralnog turizma.- Tisuće i tisuće hektara zapuštene zemlje podijelit ćemo mladim obiteljima koje žele ostati, proizvoditi i s nama graditi jednu drugačiju, modernu županiju. Dobit će sve što im treba za novi početak, osigurat ćemo im dom i potrebne financije. Razvijanjem ruralnih krajeva, poticat ćemo i razvoj agroturizma. Organizirat ćemo puno više događaja u svakom dijelu županije, stvorit ćemo kreativne sadržaje za turiste, a sve ćemo ih ponuditi na web stranici s interaktivnim kalendarom na više jezika, obećaje mladi Živozidaš.

U njegovoj viziji Županija će osigurati siguran otkup svih domaćih proizvoda, a osnovat će i tvornice za preradu hrane. Otvaranjem radnih mjesta, u napuštene gradove vratit ćemo iseljene mlade ljude.

– Ruralni prostori su idealni za obnovljive izvore energije, jer jedini imaju dovoljno energetskog potencijala, ali i prostora za solarne elektrane, kaže još budući kandidat za župana.(KAportal)