Aktualno OG sada Ogulin

Povodom obljetnice smrti generala Stipetića, Ogulin posjetio Peđa Grbin

Peđu Grbina, predsjednika SDP-a Hrvatske,  ni loše vrijeme, ni snijeg nisu spriječili da dođe u Ogulin i položi vijenac kod spomen ploče generala Petra Stipetića, na  trgu koji nosi njegovo ime, a u povodu treće obljetnice  smrti.

“General Stipetić napravio je jako puno za Hrvatsku. On je bio general za vrijeme bitke, a ne, kao neki, poslije. I zato smo mu došli odati priznanje”- rekao je Peđa Grbin, koji je na Trg stigao u pratnji ogulinskih gradskih čelnika, gradonačelnika Dalibora Domitrovića, njegovih zamjenika Ivane Salopek Šumonja i Daniela Vukelje, te predsjednika Gradskog vijeća Marinka Hermana.

Na pitanje novinara je li ovo početak predizborne kampanje i davanje potpore gradonačelniku Daliboru Domitroviću, Grbin je odgovorio:

“Kolega Domitrović uvijek ima moju potporu, ali danas nismo zbog toga ovdje, nego zbog godišnjice smrti našeg generala. Smatrao sam da je to dovoljan razlog i  potreba da dođem  u Ogulin. General Stipetić zadužio je sve nas u Hrvatskoj, ne samo SDP”.

Na pitanje kako komentira činjenicu da na treću obljetnicu smrti nije došao nitko od predstavnika državnog aparata, Peđa Grbin je odgovorio:

“To je i očekivano. General Stipetić se nikad  nije busao u prsa. Obavio je svoju dužnost, napravio je ono što je trebalo i kad je trebalo. Zato nije tražio priznanja. Živio je  skromno, kao što je i radio, profesionalno i odgovorno. Naše  priznanje i počast je zaslužio, kako se njegovo ime i njegovo nasljeđe ne bi zaboravilo, a  posebno  brojni spašeni životi za vrijeme Oluje. To što su ga iz vojske, iz državnog protokola  zaboravili, govori dovoljno o njima, a ne o generalu Stipetiću”.