Aktualno OG sada Ogulin

Povodom obljetnice smrti generala Stipetića, Ogulin posjetio Peđa Grbin

20210314_150131

Peđu Grbina, predsjednika SDP-a Hrvatske,  ni loše vrijeme, ni snijeg nisu spriječili da dođe u Ogulin i položi vijenac kod spomen ploče generala Petra Stipetića, na  trgu koji nosi njegovo ime, a u povodu treće obljetnice  smrti.

“General Stipetić napravio je jako puno za Hrvatsku. On je bio general za vrijeme bitke, a ne, kao neki, poslije. I zato smo mu došli odati priznanje”- rekao je Peđa Grbin, koji je na Trg stigao u pratnji ogulinskih gradskih čelnika, gradonačelnika Dalibora Domitrovića, njegovih zamjenika Ivane Salopek Šumonja i Daniela Vukelje, te predsjednika Gradskog vijeća Marinka Hermana.

Na pitanje novinara je li ovo početak predizborne kampanje i davanje potpore gradonačelniku Daliboru Domitroviću, Grbin je odgovorio:

“Kolega Domitrović uvijek ima moju potporu, ali danas nismo zbog toga ovdje, nego zbog godišnjice smrti našeg generala. Smatrao sam da je to dovoljan razlog i  potreba da dođem  u Ogulin. General Stipetić zadužio je sve nas u Hrvatskoj, ne samo SDP”.

Na pitanje kako komentira činjenicu da na treću obljetnicu smrti nije došao nitko od predstavnika državnog aparata, Peđa Grbin je odgovorio:

“To je i očekivano. General Stipetić se nikad  nije busao u prsa. Obavio je svoju dužnost, napravio je ono što je trebalo i kad je trebalo. Zato nije tražio priznanja. Živio je  skromno, kao što je i radio, profesionalno i odgovorno. Naše  priznanje i počast je zaslužio, kako se njegovo ime i njegovo nasljeđe ne bi zaboravilo, a  posebno  brojni spašeni životi za vrijeme Oluje. To što su ga iz vojske, iz državnog protokola  zaboravili, govori dovoljno o njima, a ne o generalu Stipetiću”.

Posljednje objavljeno

Pazite što kupujete: trgovine pune jabuka iz Srbije i Makedonije, lažno deklariranih kao domaće!

OgPortal

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNA cjepiva

OgPortal