Aktualno Županija

Gradski stožer najavio strože kontrole okupljanja! U dva tjedna ožujka više zaraženih nego u cijeloj veljači

bolnica-trijaza-korona-karlovac ist

U Karlovcu će se intenzivirati kontrole okupljanja građana, odnosno poštivanja mjera zaštite od pandemije s obzirom na nagli skok zaraženih u gradu Karlovcu.

Zaključeno je to na današnjem redovnom sastanku Stožera Civilne zaštite Grada Karlovca, a argumenti su sljedeći:- Naime, u samo prva dva tjedna ovog mjeseca broj zaraženih je veći od ukupnog broja zaraženih Karlovčana u veljači, odnosno u veljači su bile 264 zaražene osobe, a samo do 1. do 15. ožujka čak 277, kažu nam u gradskoj upravi.

Kako dodaju, takav trend porasta zaraženih osoba upućuje na moguće daljnje povećanje brojke oboljelih što dodatno može komplicirati i ugroziti trenutne životne i poslovne procese. Broj kontrolnih ekipa povjerenika civilne zaštite bit će stoga povećan, kao i broj ophodnji svakog dana u tjednu u svim javnim ustanovama i institucijama, odnosno mjestima intenzivnijeg okupljanja građana bez obzira na djelatnost privatnu ili javnu.

– Također upućujemo da se izbjegavaju privatna okupljanja koja mogu također dovesti do širenja zaraze. Molimo građane za dodatni oprez, a vlasnike, voditelji i/ili upravitelje objekata i lokacija značajnijeg okupljanja građana da povećaju kontrolu i upozoravaju građane po potrebi kako bismo svi zajedno izbjegli eskalaciju broja zaraženih, zaključak je Stožera.

Pritom zahvaljuju na suradnji jer, dodaju, jedino svi zajedno, svatko u svom okruženju i svojim odgovornim ponašanjem, možemo spriječiti daljnje širenje epidemije i povećanje broja zaraženih.

– Redovito perite i dezinficirajte ruke, nosite zaštitne maske, držite adekvatnu fizičku distancu i po potrebi mjerite tjelesnu temperaturu, kažu još u gradskom Stožeru.(KAportal)

Posljednje objavljeno

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal

Potres magnitude 6 pogodio zapadnu Indoneziju

OgPortal

Knjiga za večeru

OgPortal

SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta

OgPortal

Povrat poreza stiže ranije nego inače, objavljeno kad kreću prve isplate

OgPortal