Aktualno OG sada Ogulin

Kad ćemo srijedom na uobičajeni “plac”?

Tjedni sajam koji se u Ogulinu održava svake srijede mjesto je koje tradicionalno okuplja širu populaciju sa područja koje pokriva bivšu općinu Ogulin, a obrtnici koji vrše prodaju na ovom sajmu dolazili su iz cijele Hrvatske.
Unatrag godinu dana i ovaj sajam, kao i mnoge djelatnosti, pogođen je pandemijom uzrokovanom korona virusom, te se održava u smanjenom obliku, koji se odnosi samo na prodaju na zelenoj tržnici. Do kad će biti tako, pitali smo upravu Stambeno komunalnog gospodarstva u Ogulinu.

“Odlukom o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja, koju je donio Stožer Civilne zaštite RH: “obustavljen je rad sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi.”
Naglašavamo da je Stožer RH ovu mjeru donio kao obveznu, a ne preporučljivu.
Kao što je poznato našim građanima, na održavanju sajma teško je organizirati i primijeniti preporuku o obveznom razmaku na otvorenom od 1,5 metra.
Citirana odluka Stožera Civilne zaštite na snazi je do 31. ožujka ove godine, a s obzirom na epidemiološku situaciju u okruženju, nije za očekivati da će biti ukinuta.
Ostaje nam, kao i do sada biti strpljivi i nadati se da će se situacija popraviti”- navodi u odgovoru direktorica SKG-a Sanja Tomić.