Aktualno Županija

Na redu za cijepljenje stariji od 65 godina i kronični bolesnici – u Karlovačkoj županiji svoju dozu čeka više od 18.000 ljudi

cijepljenje ogulin

U Karlovačkoj županiji do sad je distribuirano 9.115 doza cjepiva, a trenutno se cijepe osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici.

Kazao nam je to ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Branko Zoretić, napomenuvši da Zavod nema povratne informacije o tome koliko je osoba cijepljeno prvom, a koliko s obje doze cjepiva.No, interes za cijepljenje među građanima Karlovačke županije je sve veći, a unatoč oprezu iz kojih je zbog mogućih nuspojava niz zemalja Europske unije privremeno zaustavio cijepljenje cjepivom AstraZenece, u Hrvatskoj se i dalje cijepi uglavnom tim cjepivom, pa tako i u Karlovačkoj županiji. Upravo će ove subote njime biti procijepljeno 700 građana, a zasad nemamo podatke je li bilo odbijanja ovog cjepiva.

– Liječnici opće medicine u Karlovačkoj županiji prijavili su krajem veljače oko 18.000 zainteresiranih osoba, ali taj broj kontinuirano raste, rekao je Zoretić.Osim kod svog odabranog liječnika, zainteresirani za cijepljenje protiv koronavirusa mogu se prijaviti na broj telefona 0800 0011 ili na cijepise.zdravlje.hr. Koliko ih je iz županije prijavljeno na tu platformu, za sad nije poznato.

Ali, zna se da će se ovaj tjedan u županiji cijepiti 2.280 građana, po 30 pacijenata iz 76 ambulanti.(KAportal)

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal