Aktualno OG sada Ogulin

O zidu u Strugi i privremenim pročelnicama…

Nakon Aktualnog sata, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, podnijeta su izvješća o radu Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice i čitaonice, Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke, Zavičajnog muzeja Ogulin, Dječjeg vrtića „Bistrac“, Javne vatrogasne postrojbe, te Športske zajednice grada Ogulina za 2020. godinu. Sva su izvješća prihvaćena, uz kraće rasprave, a  potom je na red došlo i izvješće o radu gradonačelnika.

“Ovo mi je posljednje izvješće u ovom mandatu, za drugo polugodište 2020. godine. To je razdoblje obilježila loša epidemiološka situacija, odrazivši se i na rad gradske uprave, u posebnim uvjetima.  Izvješće je iscrpno, na čak 62 stranice,  pobrojane su mnoge aktivnosti,  ali bitno je naglasiti da od projekata nismo odustajali”-rekao je gradonačelnik Domitrović, nakon čega je uslijedila rasprava.

Milan Sabljak (HDZ) smatra da je izvještaj predetaljan, a za oko mu je zapela slika potpornog zida u naselju Struga. Oblaganje kamenom je, kazao je, neprofesionalno i predstavlja nakazu u tehničkom smislu, a košta oko 23o tisuća kuna, što je za njega bačen novac. Sugerirao je popravak ili “bacanje” cementnog šprica.

Zlata Kurelac (HDZ) smatra da je ovo kopija izvješća o radu gradskih ustanova, a ne izvješće o radu gradonačelnika, dok Tomislav Lipošćak (HDZ) navodi da je mandat pri kraju, a još uvijek u gradskoj upravi  imamo privremene pročelnice, te misli da su pojedini predsjednici mjesnih odbora postali taoci svoje političke pripadnosti.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP) preporučio je Milanu Sabljaku da obiđe i vidi koliko ima kamenih zidova u gradu, koji se mnogim građanima sviđaju, a onaj u Strugi još nije dovršen. Tamo se 25 godina ništa nije radilo, poručio je Domitrović Sabljaku.

“Pročelnice su privremene, ali je bitno da rade kvalitetno”-replicirao je gradonačelnik  Lipošćaku, dodavši da je sa svakim predsjednikom mjesnog odbora, koji je to zatražio, održao sastanak.

“Nula, rugoba, poraz struke, bacili ste novce, nemojte ga ni platiti, nije napravljen kako treba” – “grmio”   je  Milan Sabljak vrativši se na kameni zid u Strugi, a Zlatko Mrvoš (SDP) vratio se u prošlost i doba Bechtela, ocijenivši da u proteklih 25 godina nije napravljeno gotovo ništa. S tim se nije složio Tomislav Lipošćak, ocijenivši to uvredom za sve građane Ogulina. Mrvoš je kazao da je govorio o Poduzetničkoj zoni.

Momir Jakšić (SDP) osvrnuo se na ponovni početak rada, pet dana u tjednu, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a tu njegovu inicijativu podržali su gradonačelnik i načelnici susjednih općina, na čemu je svima javno zahvalio.

Izvješće je prihvaćeno sa 10 glasova za i 5 protiv.