Aktualno Županija

Dogovorena prva predizborna koalicija u Karlovcu! Na izbore zajedno idu SDP, HSS i Petračićeva lista

Karlovac je dobio prvu predizbornu koaliciju koja će se na lokalnim izborima u svibnju natjecati za mjesta u Gradskom vijeću i u karlovačkoj gradskoj upravi.

Kao što je KAportal danas najavio (više pročitajte ovdje), sastanak oporbenih opcija održan je večeras je u sjedištu SDP-a na Rakovcu. Na sastanku su bili predstavnici SDP-a, HSS-a i Nezavisne liste Naš Karlovac koju predvodi Davor Petračić.Pao je dogovor da sve tri političke opcije zajedno idu na izbore i to sa zajedničkom listom za Gradsko vijeće, a imat će i svog zajedničkog kandidata za gradonačelnika Karlovca kao i njegovog zamjenika. Međutim, imena još nisu istaknuli no i to bi trebali saznati kroz nekoliko dana. Za očekivati je da će kandidati biti Davor Petračić i predsjednica SDP-a Dragica Malović, samo je pitanje tko će biti kandidat za gradonačelnika, a tko za zamjenika.

Iako smo imali informaciju da bi se na sastanku trebali pojaviti i predstavnici koalicije Možemo – Nova ljevica, oni večeras nisu sudjelovali. Ne znamo je li se samo nisu pojavili, ili uopće niti nisu bili pozvani. (KAportal)