Aktualno OG sada Ogulin

Sastanak gradonačelnika Domitrovića s predstavnicama Foruma slovenskih kultura

20210318_125459 (002)

Grad Ogulin su posjetile su  Andreja Rihter i Mateja Jančar iz Foruma slavenskih kultura.

Cilj njihova posjeta bili su sastanci održani s gradonačelnikom Ogulina Daliborom Domitrovićem i ravnateljicom Ivanine kuće bajke Tihanom Turković, vezani za novu europsku kulturnu rutu pod nazivom Ruta spisateljica (eng. Women Writers Route – WWR) pri Institutu za kulturne rute Vijeća Europe.

Zbog formiranja i certificiranja WWR rute, osnovana je i udruga Žene spisateljice kojoj su pristupili i Grad Ogulin i Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke. Ivanina kuća bajke ujedno je i nacionalni koordinator za implementaciju ove Rute u Hrvatskoj.

Cilj ove udruge, ali i Rute spisateljica, jesu povećanje vidljivosti spisateljica i njihovog doprinosa europskoj kulturi, povijesti ljudskih prava i demokracije te predstavljanje njihovih života i djela publici. Cilj je i proširiti profesionalno, kulturno i turističko istraživanje doprinosa tih spisateljica u kontekstu europske povijesti, identiteta i vrijednosti te poticati konstruktivnu misao, javnu raspravu i ojačati demokratsku praksu. Unutar hrvatskog dijela rute predstavit će se spisateljice Marija Jurić Zagorka i Ivana Brlić Mažuranić.

Nakon  sastanka,  gošće iz Slovenije imale su priliku razgledati prirodne ljepote koje su nadahnule i našu Ivanu Brlić Mažuranić, ali i posjetiti Ivaninu kuću bajke koja je inspirirana upravo njenim likom i djelom.

Posljednje objavljeno

U Ogulinu čak 47 novih slučajeva zaraze

OgPortal

Pazite što kupujete: trgovine pune jabuka iz Srbije i Makedonije, lažno deklariranih kao domaće!

OgPortal

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal