Aktualno OG sada Ogulin

Uz reciklažno dvorište gradit će se sortirnica i kompostana

Kao što smo već pisali, 1. ožujka  je u Ogulinu otvoreno reciklažno dvorište.  Nalazi se na Galgama, kod pročistača otpadnih voda, odnosno na adresi Dražice 31. Da bi građanima bio olakšan  dolazak do reciklažnog dvorišta, postavljeni su i putokazi, jer još uvijek mnogi ne znaju gdje se ono točno nalazi.

Radno vrijeme je  ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak od 8,00 do 15,00 – srijeda od 11,00 do 18,00 počevši od 31.03.2021.g.. te subota od 8,00 do 13,00 sati. Otpad mogu predavati samo fizičke osobe, dakle ne mogu obrti i trgovačka društva. Građani koji dovoze otpad moraju imati osobnu iskaznicu, ili uplatnicu za odvoz komunalnog otpada.

Otpad se važe, jer se određene vrste otpada mogu predati u točno određenim količinama i u točno određenom vremenu, npr. automobilske gume samo po 4 komada 2 puta godišnje; građevinski otpad (šuta) samo do 200 kilograma i slično, o čemu korisnici mogu dobiti uputu u reciklažnom dvorištu i na broj 047/532-315.

Kako doznajemo, na istoj lokaciji, neposredno uz reciklažno dvorište,  bit će izgrađene sortirnica i kompostana, te pretovarna stanica za Babinu Goru.