Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik Domitrović gost emisije “Oči u oči”

U današnjoj emisiji “Oči u oči” u programu Radio Ogulina gostovao je gradonačelnik Dalibor Domitrović. Na samom početku komentirao je epidemiološku situaciju u gradu, apeliravši da i dalje budemo odgovorni i da se pridržavamo mjera, jer broj oboljelih raste.

Osvrnuo se potom na posljednju sjednicu Gradskog vijeća u ovom sazivu i pitanja oporbe, koja se , kazao je, tek sad probudila.

“Ulagali smo u infrastrukturu predškolskog odgoja, oko 18 milijuna kuna, sagradili novi vrtić. Sva djeca će konačno moći biti upisana, nakon niza godina. Cijenu vode nismo smanjili, istina je, ali sjetite se početka preuzimanja Vodovoda i kanalizacije odakle su “curili” novci. Sad kroz uštede pokušavamo ispuniti obećanje, a to će biti moguće kad smanjimo gubitke. Mi smo  27 godina bili  u oporbi i tek kad smo ušli u sustav mogli smo dobiti konkretnije informacije. Tako je bilo i s naplatom parkiranja”-pojasnio je Domitrović,  podsjetivši da su podignute tri kaznene prijave protiv bivših direktora i ravnatelja pojedinih tvrtki i ustanova. Ni nakon tri godine, one nisu riješene. Za razliku  od njih, prijave koje redovito stižu protiv Domitrovića rješavaju se vrlo brzo, ali su sve do sad bile uzaludne.

U nastavku je govorio o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, sufinanciranju poduzetništva, te drugim ulaganjima kojima nastoje poboljšati kvalitetu života svih građana, ali i obrani grada od poplave.

“Samo jedan sastanak je bio pred godinu dana u županiji na temu retencije. Nisu nam dali ni jednog predstavnika iz Ogulina  u projektni tim, iako smo tražili. Pristup nam je jednostavno zabranjen, a zašto- mi ne znamo”-rekao je Domitrović, koji je posebno nezadovoljan i suradnjom sa Županijskom upravom za ceste, a most u Lomostu nije jedini problem.

Boli ga i Bjelolasica, za koju se, kazao je, bivši saborski zastupnik, a sada gradski vijećnik Tomislav Lipošćak nije zalagao kad je trebao. Milana Sabljaka podsjetio je da je restoran Sabljaci prodan u njegovom mandatu predsjedanja Gradskim vijećem, a HDZ nije činio ništa.

“Novi vlasnik Bjelolasice s nama uopće ne kontaktira, iako sam čuo da je bio tu”- navodi Domitrović, uz napomenu da je spreman pomoći, ako on to zatraži.

Osvrnuo se i na napade da je SDP grobar ogulinskog sporta, napomenuvši da su u 4 godine u sport uložili 8 milijuna kuna.

Gradonačelnik Domitrović odgovarao je i na pitanja slušatelja, a ovo je bila vjerojatno posljednja emisija “Oči u oči” u kojoj je gostovao kao gradonačelnik, jer je izborna kampanja pred vratima i tada će vrijediti izborna  pravila.