Aktualno Županija

Utvrđeno je ukupno 539 prekršaja, od kojih se čak 304 odnose na brzinu

policija promet regulacija

Tijekom proteklog vikenda od 19. do 21. ožujka na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je ukupno 539 prekršaja, a od toga se 16 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 304 na brzinu, 63 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 29 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 52-godišnjeg vozača u Karlovcu, a iznosila je 2,43 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 169 km/h na autocesti A1 i to na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

U odnosu na najveću izmjerenu koncentraciju alkohola policijski službenici su jučer 21. ožujka u Karlovcu utvrdili da neregistriranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,43 promila upravlja 52-godišnjak. On je danas 22. ožujka uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud gdje mu je izrečena mjera zadržavanja od 15 dana. Ujedno, prilikom policijskog postupanja u vozilu se nalazio 43-godišnji vlasnik vozila za kojeg je utvrđeno da je osobno vozilo dao na upravljanje osobi koja nema položen vozački ispit te da nije produljio valjanost prometne dozvole niti je sklopio ugovor o osiguranju za predmetno vozilo. Zbog počinjenih prekršaja protiv 43-godišnjaka će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal