Aktualno Županija

Možemo na izbore u Karlovcu ide u koaliciji – Draženka Polović: Ako dogovorimo da će kandidat za gradonačelnika biti iz naših redova, to ću biti ja

– Možemo će na izbore izaći s Novom ljevicom i Orahom, našim stalnim partnerima i na nacionalnoj razini. S koalicijskim partnerima ćemo dogovarati kandidacijsku listu za Gradsko vijeće i gradonačelničku. Ukoliko Možemo u tim dogovorima dobije gradonačelničku poziciju, ja ću biti kandidatkinja. Ako dogradonačelničku, o tome ćemo razgovarati. S kandidatima koji će na listama biti upoznat ćemo vas kad budu raspisani izbori, izjavila je na današnjoj pressici Draženka Polović, koordinatorica lokalne grupe Možemo! Karlovac.

Kazala je da su se na politički angažman odlučili jer Karlovac proživljava tešku stagnaciju, doslovno fizički odumire, broj stanovnika mu se iz godine u godinu smanjuje, posebno mladih i visokoobrazovanih. Zapušten je, jezgra, identitetski fokus mu se raspada.- A način vladanja, funkcioniranje institucija u odnosima s građanima odašilju duh neslobode, kontrole i nedemokratičnosti. Stoga glavni cilj našeg programa nije samo promjena političke paradigme, nego i duha našeg grada, rekla je Polović.Priželjkuju Karlovac kakav je bio u svom zlatnom dobu: otvoren, prosperitetan, napredan, bogat, grad u koji se dolazilo, a ne bježalo, iz kojeg bježe svi oni koji ne pripadaju povlaštenom političkom i klijentelističkom sloju.- Drastično smanjenje broja stanovnika grada najbolji je pokazatelj lošeg rada lokalne uprave posljednjih desetljeća. Zaustavljanje smanjenja grada za nas je početak obnove Karlovca. Vjerujemo da u suradnji i većim uvažavanjem građana, profesionalnosti, stručnosti, prava da se bude drugačiji, kritičan, možemo razviti duh tolerancije i promijeniti duh grada, pretvoriti Karlovac u otvoren, hrabar, zelen, solidaran, pravedan, uključiv grad, poručila je Polović.

Naglasila je da, uz sve ostale vrijednosti koje Karlovac ima, četiri su temeljne: ljudi, Zvijezda, parkovi i zelenilo, te rijeke. „Ljudi” podrazumijevaju njihov ekonomski status, dostupnost obrazovanja, kulture, zdravstva i pravičnu socijalnu politiku.

– Zato želimo stvoriti grad jednakih prava i jednakih prilika, u kojem će ljudi moći ostvariti sve svoje potencijale, bez obzira na stranačku pripadnost. Želimo grad u kojem će građansko biti važnije od stranačkog, rekla je Polović i dodala da je obnova Zvijezde, očuvanje parkova, zelenila i rijeka, očuvanje same biti i onoga što Karlovac može postati.

Među članovima i simpatizerima Možemo, i lokalnim i iz Zagreba, danas je bio i Dubravko Golubić, bivši SDP-ov, od rujna nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću. Pojasnio je da je tako i dalje, odnosno, da se priključio političkoj platformi Možemo, ali ne i stranci. (KAportal)