Aktualno Županija

Inspekcije ulaze u karlovačke škole, nadziru drže li se klinci mjera i distance. U Gradu tvrde: To mi “s vrata”

škola 3322 ist

Pritužbe nekolicine roditelja čija djeca pohađaju karlovačke osnovne škole pristigle su ovih dana na račun covid redara karlovačkog stožera. Svima je zajednički nazivnik da ” dolaze u škole, ispituju mališane jesu li na distanci i druže li se zajedno”. Navode da čak ulaze u učionice, a dio njih spominje i da su djeca uplašena.

Tako među ostalim, skupina roditelja kaže da su djeca uplašena jer im je rečeno da će i oni i učiteljice dobiti kazne. Opisuju da je riječ o klincima iz drugih i trećih razreda, dakle, djeci staroj 8 do 9 godina koja uopće ne mogu u potpunosti shvatiti sve mjere novog poretka. Jedna majka navodi kako joj je kći uplašena, druga kaže da se od djece zahtijeva previše, a dio roditelja, iako im to nije po volji, šuti od straha.

No, strah je loša stvar pa zato ovu temu treba istražiti i provjeriti plaše li doista “covid redari” djecu koja još ne znaju ni tablicu množenja, a kamoli što znači distanca. Razmišlja li itko o posljedicama i stresu za tu djecu, teško je za reći.

U Gradu Karlovcu odgovaraju da njihov stožer i povjerenici civilne zaštite nadzire razne lokacije, pa i škole, a u njima imaju tzv. “specifičan nadzor”. To znači da je nadzor isključivo u pratnji odgovorne osobe, na način da se u razrede ne ulazi, pogotovo ne u vrtiće, nego se nadzor vrši ” s vrata”, opisuju. Pogotovo se ne ulazi u kontakt i komunikaciju s djecom, ističu u Gradu.

No, ove tvrdnje u suprotnosti su s onim što tvrde roditelji kojima su djeca ispričala da stričeki ulaze u razrede i da su nepristojni jer ne kucaju?!

U Gradu čiji stožer radi ovakav nadzor dalje nam objašnjavaju da imaju proaktivan pristup, a ne represivan i da dosad nisu primili primjedbe. Tvrde i da su na usluzi svim građanima kako bi ih poticali na to da se drže epidemioloških mjera.(radio-mreznica)

Posljednje objavljeno

U dinamičnoj utakmici Ogulinci pobijedili

OgPortal

Mladić s nedopuštenog partyja u Belgiji bježao pred policijom. Pao je i poginuo

OgPortal

Sindikat znanosti traži upravni nadzor izbora dekana na Hrvatskim studijima

OgPortal

Udruga “Drvo života” uključila se u projekt “Siguran dom”

OgPortal

Papa vodio misu sa zatvorenicima i izbjeglicama

OgPortal

Nedjeljom u 2: Tomislav Tomašević

OgPortal