Aktualno OG sada Ogulin

Parcela na kojoj se nalazi spomenik dr. Tuđmanu i porušena stabla – u privatnom su vlasništvu

spomenik Franji Tuđmanu

Nastavno na napise po društvenim mrežama, a tiču se rušenja stabala kod Trga dr. Franje Tuđmana, iz ureda gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića primili smo priopćenje u kojem se navodi:

“Posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama ponovno se proziva mene i Grad Ogulin za rušenje stabala i uništavanje hortikulture na užem području grada. Već smo nekoliko puta pisali i govorili da za svako srušeno stablo posadimo minimalno jedno zamjensko, a ako je moguće i više.

Ovog puta uklonjena su stabla na Trgu dr. Franje Tuđmana, u neposrednoj blizini spomenika Franji Tuđmanu, prvom hrvatskom predsjedniku.

Parcela na kojoj se nalazi spomenik i porušena stabla u privatnom su vlasništvu, a rušenje stabala izvršio je sam vlasnik. Odmah nakon prozivke vlasnik me je nazvao te pojasnio da su stabla bila u vrlo lošem stanju, te su predstavljala opasnost, kako za prolaznike tako i za sam spomenik. Isto tako, vlasnik zemljišta je izrazio želju da pokloni gradu dio parcele na kojem se nalazi spomenik, te smo dogovorili da već sutra iziđemo na teren i definiramo novu česticu kako bi odmah nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa mogli krenuti na uređenje okoliša spomenika.

Time će uskoro i spomenik prvom hrvatskom predsjedniku nakon dugo vremena dobiti okoliš kakav zaslužuje”- navodi se u priopćenju gradonačelnika Dalibora Domitrovića.

Posljednje objavljeno

Komentar Šprajca o remek nedjelu u Ministarstvu zdravstva: Đavo kad jednom uđe ne izlazi tako lako

OgPortal

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal

Potres magnitude 6 pogodio zapadnu Indoneziju

OgPortal

Knjiga za večeru

OgPortal