Aktualno Županija

PROBUDI – Umirovljenici ponovno “zaboravljeni”

Stranka PROBUDI u svom priopćenju za medije govori o brizi gradova, općina i županije za umirovljenike. U priopćenju stoji:

Lista gradova, općina i županija koji su ove godine u proračunskim sredstvima osigurali uskrsnice za umirovljenike je sve dulja i dulja – pojedini od njih prvi će put dijeliti uskrsnice svojim umirovljenicima i to u izbornoj godini unatoč korona krizi, dok su neki prije par mjeseci podijelili i božićnice te uveli i mjesečnu pomoć za starije građane. Unatoč sve brojnijim svijetlim primjerima za umirovljenike grada Karlovca i karlovačke županije po ovom pitanju na žalost ništa novog. Hvale vrijedna iznimka su jedino gradovi Ozalj i Ogulin.
Vladajući će uvijek naći opravdanje zašto je tome tako te kako se nema proračunskih sredstava za sve potrebe, ali zaista je krajnje vrijeme da se preslože prioriteti kako bi se ipak nešto više i konkretnije pažnje posvetilo umirovljenicima koji su nerijetko za radnog vijeka radeći najteže poslove, ostvarujući nerijetko zavidan mirovinski staž, našli u situaciji da nemaju za osnovne životne potrebe, a kamoli za potrebe današnjeg vremena kada bi u ljekarnama trebali ostaviti pola svoje mirovine kako bi zaštitili svoje zdravlje. Zbog čega su to naši umirovljenici zaslužili? Dio programa stranke PROBUDI je i osiguravanje minimuma dostojanstva našim umirovljenicima.
Najizdašnije uskrsnice biti će u Velikoj Gorici, Ozlju, Ogulinu, Opatiji i Vukovaru gdje se iznosi kreću oko 500 kuna. Ostali će umirovljenicima dati pomoć u iznosima od oko 200 do 300 kuna.
Popis gradova i županija koji će podijeliti uskrsnice svojim umirovljenicima: Trogir, Jastrebarsko, Ludbreg, Oroslavlje, Vinkovci, Belišće, Otok, Imotski, Virovitica, Čakovec, Solin, Orahovica, Varaždin, Ivanić Grad, Dugo Selo, Opatija, Požega, Velika Gorica, Ozalj, Ogulin, Koprivnica, Kutina, Bakar, Dubrovnik, Beli Manastir, Sveta Nedelja, Vukovar, Đakovo, Slatina, Makarska, Valpovo, Sisak, Slavonski Brod, Rovinj, Mursko Središće, Osječko-baranjska županija, Međimurska županija.
Više nije bitno što će govoriti bilo tko od javnosti ili vaših političkih oponenata, bitni su samo i jedino oni najugroženiji, umirovljenici s najnižim mirovinama, kojima ne želimo prazan uskršnji stol, ukrašen samo i jedino maslinovim grančicama udijeljenim za Cvjetnicu u jeku predizborne kampanje.