Aktualno OG sada Ogulin

Danas je 3. rođendan ogulinskog Zavičajnog muzeja

Upravo danas ogulinski Zavičajni muzej slavi svoj 3. rođendan. Ne radi se o prvotravanjskoj šali. Naime, na današnji dan prije 3 godine Zavičajni muzej izdvojen je iz sastava Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, te od tada djeluje kao potpuno samostalna ustanova. Kako doznajemo od ravnateljice Ane Krznarić, rođendanskog slavlja danas nema, a sve zbog okolnosti vezanih uz epidemiju koronavirusa. Dan u ovoj gradskoj ustanovi protječe u izvršavanju redovitih zadaća.

Epidemija je tijekom protekle godine uvelike utjecala na rad ove gradske ustanove. Tako je lani zabilježen manji broj posjetitelja, a zaposlenici muzeja okrenuli su se uvođenju digitalnih tehnologija pomoću kojih publici nastoje približiti stalan muzejski postav. Urodilo je to odličnom posjećenošću njihove web i Facebook stranice, na kojima redovno, između ostalog objavljuju, razne crtice iz bogate povijesti ogulinskog kraja. Ne treba zaboraviti da je ogulinskim Zavičajnim muzejom moguće prošetati i virtualnim putem, što je jedna od odlično prihvaćenih novina u radu ove ustanove.

Unatoč cijeloj ovoj situaciji s epidemijom koja ne jenjava, prema riječima ravnateljice Krznarić, ogulinski muzej bilježi u prva tri mjeseca ove godine dobru posjećenost.

“U razdoblju od 01.01. do 31.03.2020. godine Muzej je posjetilo 235 pojedinačnih posjetitelja, plus još 1 105 posjetitelja za Noć muzeja i radionice “Zanimanja 21. stoljeća”. U istom razdoblju ove godine Muzej bilježi značajan porast pojedinačnih posjetitelja, kojih je bilo 375, no ne zaboravimo da je ove godine Noć muzeja održana u virtualnom obliku pa tu značajnu brojku posjetitelja nemamo. Ipak, veseli i ohrabruje broj pojedinačnih posjetitelja, te se nadamo da će on rasti s toplijim vremenom.” – kazala nam je ravnateljica Ana Krznarić.

Ovim putem zaposlenicima Muzeja upućujemo naše čestitke, te im želimo puno uspjeha u njihovom daljnjem radu.