Aktualno OG sada Ogulin

Formiranje Postrojbe za kontrolu i nadzor provođenja mjera

terasa kafić ist

U kontekstu obveze pridržavanja svih propisanih epidemioloških mjera , a zbog suzbijanja širenja bolesti COVID 19 , Stožer CZ KŽ je donio Odluku o formiranju Postrojbe za kontrolu i nadzor provođenja mjera. Odluka je donesena u skladu sa Zakonom o sustavu civilne zaštite.

Pripadnici postrojbe će prilikom obilaska i nadzora imati dužnost predstaviti se kao pripadnici postrojbe, ukoliko uoče nedostatke, upozoriti na iste, odgovarati na upite predstavnika kontroliranih objekata , davati upute kako postupati radi usklađivanja eventualnih propusta sa važećim propisima i sl. Bitno je napomenuti da ovdje nije riječ o represivnom aparatu, niti će isti imati mogućnost kažnjavanja već isključivo kontrole i nadzora kako bi se pomoglo u suzbijanju širenja bolesti COVID-19.

Stožer CZ KŽ je u tu svrhu kontaktirao Udruge branitelja, zbog iskustva pripadnika istih, da Stožeru ponude osobe iz registra udruga branitelja. Udruge su se odazvale na molbu Stožera te su svoje članove, umirovljene pripadnike Hrvatske vojske, policije, osobe sa iskustvom u zaštitarskim aktivnostima angažirale u Postrojbi za kontrolu i nadzor provođenja mjera Stožera CZ KŽ. Pripadnicima postrojbe dobit će mobilizacijski nalog sukladno Pravilniku o mobilizaciji, uvjetima i načinu rada operativnih snaga sustava civilne zaštite te naknadu za obavljanje istoga.

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal