Aktualno Županija

Ministarstvo prometa Dugoj Resi odredilo održavanje tri županijske ceste – Boljar je uvjeren da mu je to “uvalio” HDZ-ov ŽUC

– Minimum kulture, poslovne suradnje i razgovora, kad netko daje poklon u vidu neuređenih cesta, a koje je Županijska uprava za ceste trebala urediti, je da ga se prije toga treba barem obavijestiti – kazao je ljutito na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Tomislav Boljar te pojasnio kako je Grad prošli tjedan od ministra Olega Butkovića dobio dopis kojim mora preuzeti tri županijske ceste, a te ceste, da bi stvar bila zanimljivija, su prije nekoliko godina isto tako potezom pera i oduzete.

Riječ je o županijskoj cesti u Lišnici, čije uređenje je Grad sufinancirao, no tamo postoji klizište koje je ŽUC trebao sanirati, ali kako nije, sad se sa tim problemom mora nositi Grad. Županijska prometnica u Boštu koja je također u lošem stanju sad postaje gradska. Velik problem bit će i održavanje ceste od Donjeg Mrzlog Polja do stadiona, odnosno ceste kroz Tušmer koju je ŽUC prije nekoliko godina uzeo gradu i sad je vraća.- Sve ono što su nam rekli kad su nam uzimali ceste prije pet godina, sad je isti argument za njihovo vraćanje. Jednostavno sad sami sebe pobijaju. Tom cestom koja je i sad u lošem stanju odvijat će se sav promet tijekom Aglomeracije, a Grad će morati sve sanirati i plus svega i na toj cesti imamo klizište, a pogodite čija kuća se tu nalazi. Zato nemojte mi reći da se ministar Oleg Butković jedno jutro probudio i odlučio cestu kroz Donje Mrzlo Polje darovati Gradu Dugoj Resi. Najgore prometnice koje su bile u vlasništvu ŽUC-a sada su građani Duge Rese pred Uskrs dobili na poklon da ih saniraju. Umjesto da ulažemo u školstvo, gospodarstvo i uređenje grada, bez ikakvog pitanja i razgovora, na inicijativu nekog iz ŽUC –a tko je otišao u Ministarstvo, i eto ceste su potpisom pera postale gradske – kritizirao je nastalu situaciju gradonačelnik Boljar te podsjetio kako se ista stvar dogodila prije pet godina kada su cesta od hotela do crkve i dva mosta koje godinama nitko nije ni pregledao, a kamoli sanirao, preko noći postali gradski.

– Mi smo uspjeli tu cestu od hotela do crkve ubaciti u projekt Aglomeracije i ona će biti kompletno obnovljena. Sanirat ćemo i ove nove ceste, no ovo nije način i sigurno će biti veliki udar na gradski proračun. Za sada smo povećali stavku za održavanje cesta za 450 tisuća kuna, jer nikad ne znamo koju ćemo cestu dobiti na poklon, no sigurno je da će iz proračuna ići nekoliko milijuna kuna za održavanje cesta kojih smo postali vlasnici preko noći – zaključio je gradonačelnik Boljar.(Kaportal)