Aktualno Županija

Mladi Rumunj uhićen na Plitvicama: Natovario kamion Pakistancima za 5.000 eura i pokušao ih prokrijumčariti preko schengenske granice

Granica migranti

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ilegalne migrante smjestio u tovarni prostor teretnog vozila natkriven ceradom koji nije namijenjen za prijevoz ljudi

Na području Plitvičkih Jezera uhićen je 29-godišnji rumunjski državljanin koji je u teretnom dijelu kamiona španjolskih nacionalnih oznaka krijumčario migrante. Ispitan je u utorak u Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću. Određen mu je istražni zatvor.

  • Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je 30. ožujka 2021., po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog rumunjskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma – kažu u tužiteljstvu.
    Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnji osumnjičenik 28. ožujka 2021. na području općine Plitvička Jezera, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi nezakonitim prevoženjem stranih državljana koji nemaju putne isprave kroz Republiku Hrvatsku te dalje u zemlje Europske unije, prema ranijem dogovoru i dobivenim uputama od nepoznatih organizatora krijumčarenja ljudi, za unaprijed obećanu novčanu naknadu u iznosu od 5.000 eura, u teretno vozilo španjolskih nacionalnih oznaka preuzeo više državljana Pakistana, za koje je znao da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, priopćili su iz ODO-a.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ilegalne migrante smjestio u tovarni prostor teretnog vozila natkriven ceradom koji nije namijenjen za prijevoz ljudi, te ih je na takav ponižavajući i nehuman način, i svjestan da time ugrožava njihovo zdravlje i živote, prevozio prema Rijeci pri čemu su ga zaustavili policijski službenici.
Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu u cijelosti je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i osumnjičeniku odredio istražni zatvor. (kaportal.hr) (foto:ilustracija)

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal