Aktualno Županija

Već četiri mjeseca dio ceste D-3 kod Netretića stoji urušen zbog klizišta! U Hrvatskim cestama nam kažu da još nije ugovoreno ni projektiranje

Netretić klizište

Od urušavanja dijela kolničke trake na dionici državne ceste D3 u mjestu Dubravci na području općine Netretić prošlo je gotovo četiri mjeseca, a do početka radova na sanaciji moguće je da će proći još toliko.

Naime, ponovimo kako su ogromne količine padalina, nagib terena, a kako su nam tada potvrdili iz Hrvatskih cesta d.d., vrlo vjerojatno posljedično i razoran petrinjski potres, uzrokovali su slijeganje asfalta i trupa ceste.Zašto se tako dugo čeka na sanaciju i do kada će se promet na ovom dijelu državne ceste odvijati otežano, priupitali smo nadležne iz Hrvatskih cesta, koji odgovaraju kako se trenutno provodi postupak ugovaranja projektiranja za navedeni projekt.

– Ovih dana projektiranje bi trebalo biti i ugovoreno, a po izradi projekta, a za što je rok kraj travnja, stvoriti će se uvjeti za pokretanje postupka odabira izvođača radova. Procijenjena vrijednost kao i rok bit će poznati po izradi projekta, dodaju iz HC.Još u siječnju iz HC potvrdili su kako će se predmetno klizište sanirati kroz interventne mjere, a prve procjene vrijednosti štete kretale su se oko iznosa od 2,2 milijuna kuna. (kaportal)

Posljednje objavljeno

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNA cjepiva

OgPortal

Provedena akcija na alkohol -11 vozača isključeno iz prometa

OgPortal

Iz novinarske arhive – i pred 19 godina Ogulin se u travnju zabijelio, a mladi Crvenog križa pripremali za natjecanje

OgPortal

Malta: Dođite na ljetovanje, dobit ćete 200 eura po osobi

OgPortal

Škola prijavila Miroslava Škoru zbog skupa bez dozvole

OgPortal