Aktualno OG sada Ogulin

Značajan porast broja ostvarenih noćenja domaćih turista

Održana je online sjednica Turističke skupštine i Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Ogulina.

Održana je Turistička skupština i Turističko vijeće Turističke zajednice grada Ogulina, na kojoj su članovi Skupštine prihvatili Izvješće o izvršenju Programa rada TZGO za 2020., Izvještaj Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Ogulina za 2020., kao i Izvještaj o izvršenom nadzoru nad radom i financijskim poslovanjem Turističke zajednice grada Ogulina za 2020.
Prezentirani su podaci o rastu ostvarenih turističkih noćenja i dolazaka za period do 2019. godine, kao i pad koji se dogodio u 2020. godini kao rezultat korona krize. Ostvareni pad je najviše izražen kod stranih dolazaka, što ukazuje na direktnu posljedicu pandemije. No, vidljiv je značajan porast broja ostvarenih noćenja domaćih turista u usporedbi sa 2019. Najveći udio ostvarenog prometa pripada mjesecima lipanj, srpanj i kolovoz, dok je najmanji bio u travnju kad je bio i lockdown, koji je direktno i pogodio ugostiteljsku djelatnost sa zabranama i ograničenjima poslovanja u nekoliko navrata. Ipak, vidiljv je produžetak boravka turista s 1,84 dana na 2,65 dana, što je svakako pozitivan trend. Također, značajan je porast broja postelja na ogulinskom području u 2020. godini, što ukazuje na pozitivni trend unatoč kriznoj godini.
Brojne aktivnosti koje su planirane za 2020. godinu su na kraju bile ograničene, te tako i organizacija manifestacija. No, unatoč tomu, održan je jubilarni 15. Ogulinski festival bajke koji je kao jedna od rijetkih manifestacija koje su održane i odjeknuo je vrlo pozitivno među brojnim posjetiteljima. Sve je održano sukladno epidemiološkim mjerama. Ostale planirane manifestacije su također održane u manjem obimu, te su tako Ljeto u Ogulinu i Bajkoviti advent održani bez većih okupljanja. Završen je europski projekt Susret s rijekom, u kojem je Turistička zajednica grada Ogulina sudjelovala kao partner sa Gradom Ogulinom a koji kao rezultat ima obnovljen i uređen Park izviđača, to jest Đulin vrt.
Direktorica Turističkog ureda TZGO Sonja Drašković Dedić izrazila je zadovoljstvo i ponos radom ureda i djelatnica Aleksandre Kolić Puškarić i Petre Milanović u iznimno teškoj i izazovnoj godini, dok je gradonačelnik Dalibor Domitrović zahvalio svim članovima Skupštine i Vijeća na aktivnom sudjelovanju u vrijeme trajanja njegova man,ata te izrazio nadu da će surađivati i tijekom sljedećeg mandata, kako bi mogli zajednički završiti brojne započete projekte koji će svakako pridonijeti gospodarskom rastu i razvoju te time i turističkoj ponudi grada.