Aktualno Županija

Kandidaturu za gradonačelnicu Ozlja objavila i sadašnja pročelnica Lidija Bošnjak: Vrijeme je za novi iskorak u vođenju Gradom

lidija bošnjak

Uz Lidiju Bošnjak, u utrku za gradonačelnicu ide i SDP-ova Biserka Vranić i sadašnja gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Grad Ozalj dobio je novu kandidatkinju za gradonačelnicu Grada. Kandidaturu je objavila dugogodišnja gradska pročelnice Lidija Bošnjak, a kako u svom priopćenju navodi u utrku kreće kao nezavisna kandidatkinja, spremna na suradnju sa svima.

Lidija Bošnjak karijeru dugo gotovo 22 godine provela je u gradskoj upravi, a od 2014. godine obavlja funkciju pročelnice. Upravo svoje iskustvo i poznavanje sustava želi iskoristiti prema novom iskoraku u vođenju Gradom, s naglaskom na viziju, kontinuitet i partnerstvo.
U nastavku prenosimo priopćenje kandidatkinje Lidije Bošnjak u cijelosti.

Poštovani predstavnici medija,

javno ističem svoju kandidaturu za gradonačelnicu Grada Ozlja, pa vam se ovim putem obraćam kako bih predstavila svoju vizija razvoja Ozlja, kontinuitet svojega rada na ostvarenju te vizije i partnerstvo koje nudim svima koji žele surađivati na daljnjem razvoju našeg grada. Vizija, kontinuitet i partnerstvo zato su ključne riječi moje kampanje iz sadržaja programa kojega nudim građanima Ozlja.

Zovem se Lidija Bošnjak, rođena sam 30. rujna 1973. godine u Frankfurtu na Majni u Saveznoj Republici Njemačkoj. Nakon završene Gimnazije u Karlovcu, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu diplomirala sam poslovnu ekonomiju, smjer Organizacija i Management. Od 2014. godine obavljam posao pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada Ozlja. Prije toga sam radila kao direktorica Turističkog ureda i voditeljica računovodstva, te imam ukupno 22 godine iskustva u radu gradske uprave Grada Ozlja.

Kao pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Ozlja provela sam reorganizaciju gradske uprave, koja je nakon preustroja puno efikasnija i dostupnija građanima te se može pohvaliti sa nizom uspješno provedenih projekata. U svom svakodnevnom radu, najviše vremena posvećujem komunikaciji sa svojim sugrađanima, predstavnicima udruga, proračunskim korisnicima i predsjednicima mjesnih odbora.

Ako mi građani Ozlja ukažu povjerenje, u mandatu gradonačelnice i dalje ću nastaviti raditi profesionalno i odgovorno. Kontinuitet je važan radi dobrobiti svih građana Ozlja kojima nudim iskustvo, profesionalne radne navike i dokazane operativne vještine u rješavanju njihovih problema. Za Grad Ozalj to bi značilo kontinuitet, nastavak započetih projekata i pripremu novih na zadovoljstvo građana. Moja vizija Ozlja znači punu posvećenost prijavama projekata za sufinanciranje iz EU fondova i drugih izvora, kako bi što značajniji iznos izvornih sredstava proračuna mogli usmjeriti narazne potpore. Naši mladi, učenici i studenti, umirovljenici i potrebiti, poljoprivrednici, poduzetnici, udruge civilnog društva, vatrogasci, sportaši– krajnji su korisnici i partneri u ostvarenju te vizije. Zato sam posebno ponosna na suradnju s mladima i potpore za koje su osigurana sredstva u gradskom proračunu, i to od rođenja djeteta do studentske dobi. Namjeravam provesti nove demografske mjere sa svrhom ostvarenja vizije Ozlja kao Grada mladih, kako bih im pružila dodatni poticaj da ostanu živjeti i stvarati u Ozlju. Bez mladih ljudi nema budućnosti, zato je moramo stvarati zajedno.

Izuzetno mi je važna i dobra suradnja sa našim poljoprivrednicima i poduzetnicima koje ću nastaviti podupirati kroz osiguranje raznih potpora u cilju razvoja poljoprivrednih gospodarstava te malog poduzetništva.

Kada je riječ o gradskim projektima, prioritet su mi ulaganja u komunalnu infrastrukturu, unaprjeđenje infrastrukture poduzetničke zone, rekonstrukcija javne rasvjete na cijelom području grada, asfaltiranje nerazvrstanih cesta, održavanje makadamskih puteva, odvodnja, nabava vatrogasnih vozila, uređenje sportskih sadržaja, i niz drugih projekata kojima je cilj podizanje kvalitete života svim građanima. U suradnji s Karlovačkom županijom, zalagat ću se također da Grad Ozalj u što skorijoj budućnosti dobije školsku sportsku dvoranu za koju smo financirali izradu projektne dokumentacije, a nastavit ću raditi i namodernizaciji inadstandardu u pružanju usluga Doma zdravlja Ozalj.

Svoje dugogodišnje iskustvo i poznavanje sustava te vođenja gradske uprave želim usmjeriti prema novom iskoraku u vođenju grada, uz uvažavanje svih drugih te partnerski pristup prema svima. Nestranačka sam kandidatkinja i spremna surađivati sa svima koji žele dobro svome gradu. U ostvarenju te vizije, očuvanju stečenih vrijednosti i kontinuiteta te ideji partnerstva, pozivam svoje sugrađane da me podrže kako bi naš Ozalj zajedno učinili još ljepšim i ugodnijim mjestom za život.

Ovom prigodom, ujedno želim Sretan i blagoslovljen Uskrs svim ljudima dobre volje, osobito svojim Ozaljčankama i Ozaljčanima.

Unatoč svim nedaćama i teškoćama u ovo pandemijsko vrijeme, neka nas ovo blagdansko vrijeme nadahne u življenju temeljnih kršćanskih i ljudskih vrijednosti te potakne optimizam i solidarnost prema bližnjima.

Vizija, kontinuitet & partnerstvo

S poštovanjem,

Lidija Bošnjak

Posljednje objavljeno

Započeli su radovi sanacije odlagališta otpada „Sodol“

OgPortal

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal