Aktualno Županija

Zasad još uvijek ništa od “Novog miljokaza”! Gdje je zapeo ambiciozni projekt gradnje 20-katnog nebodera u Nazorovoj ulici u Karlovcu?

Projekt o neboderu u Nazorovoj s 20 katova predstavljen je prije skoro dvije godine.

Projekt uređenja Nazorove, dijela u privatnom, ali i gradskom vlasništvu, kojim je bila predviđena i gradnja nebodera od 20 katova, nakon gotovo dvije godine od predstavljanja i dalje je na čekanju. Zapelo je, čini se, na parkirališnim mjestima.

  • Grad Karlovac je inzistirao na Urbanističkom planu uređenja cijelog tog prostora koji je morao akceptirati i parkirna mjesta jer nam je bilo neprihvatljivo da objekt koji bi bio u Nazorovoj ulici na neki način parkiranje veže uz postojeća parkirna mjesta, inzistirali smo da projekt mora uključivati vlastita parkirna mjesta. To je samo jedan od zahtjeva na koje investitor do danas nije pozitivno odgovorio i polovicom prošle godine, vjerojatno i zbog situacije s koronom, ta komunikacija je zamrla od strane samog investitora, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.
    Naglasio je da je to zaista vrijedan prostor u gradu, da je jasno kako je riječ o privatnoj parceli, ali i da buduća građevina na njoj mora imati riješeno vlastito parkiranje.
    Naš prijedlog je bio da to bude podzemna garaža. Svoje uvjete smo postavili, investitor nam je rekao da su njemu neprihvatljivi, ali nismo odustali od razgovora. Na potezu je investitor, poručio je Mandić.

Vlasnik parcele je Mešić com, tvrtka s kojom je Grad krajem studenog 2019. potpisao Sporazum o međusobnoj suradnji u pripremi uređenja lokacije u obuhvatu urbanističko – arhitektonskog natječaja i Urbanističkog plana uređenja Nazorova. Na nekoliko upita upućenih investitoru tijekom prošle godine o ovom projektu, KAportal nije dobio odgovor.

Od tada sve stoji, Nazorova je i dalje onakva kakva je i bila. Kako će se njezino uređenje odvijati u budućnosti i hoće li uopće biti nebodera prije svega ovisi o pronalasku zajedničkog rješenja između Grada i investitora. (kaportal.hr)