Aktualno OG sada Ogulin

Problematični mladić upao u ogulinski Centar za socijalnu skrb i razbio im ulazna vrata: “Trebalo mi je 700 kuna, a nisu mi dali!”

Muškarac u dobi od 35 godina iz Saborskog napravio je pravu dramu u Centru za socijalnu skrb u Ogulinu, razbivši staklo na ulaznim vratima, i to nakon što mu nisu isplatili novac na koji je mislio da ima pravo. Dogodilo se to 23. listopada prošle godine, a ovih dana je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu, te traži četiri mjeseca zatvora. Do sada je osuđivan zbog razbojništva.

Okrivljeni u svojoj obrani navodi da je išao napraviti osobnu iskaznicu, ali nije imao novca pa je navratio u Centar da im to kaže. Žao mu je, kaže, što se to dogodilo, nema ništa protiv tih ljudi te se ne sjeća kako je razbio vrata. Zna da je bio iznerviran jer gdje god je išao ostvariti svoja prava nije uspio. Žao mu je zbog razbijenog stakla i voljan je to platiti. Zaštitar na ulazu u Centar kaže da mu se kobnoga dana obratio okrivljenik rekavši da želi razgovarati sa socijalnom radnicom. Zatražio ju je da mu da 700 kuna. Socijalna radnica mu je dala obrazac da ga ispuni i podnese zamolbu.

Time nije bio zadovoljan, pa je podigao ton na nju. Zaštitar mu je rekao da se smiri i ispratio ga van. Potom je s ulaza začuo kako se sasipalo staklo. Vidio je okrivljenoga kako leži na podu u razbijenom staklu. Krenuo je potom prema van usput vičući da mu daju 700 kuna.

Zapisnikom o očevidu konstatirano je da je mjesto očevida u službenim prostorijama Centra za socijalnu skrb u Ogulinu, a da se na udaljenosti od ulaznih vrata za 204 cm nalaze drvena vrata dimenzija 83×215 cm koja se zatiču poluotvorena sa ostatkom mutnog stakla staklene ispune dimenzija 65×183 cm. Na podu predsoblja kao i prostora predsoblja u kojem je smješten zaštitar zatiču se fragmenti razbijenog stakla.(Kaportal)