Aktualno OG sada Ogulin

Dječji vrtić “Bistrac” od ponedjeljka nastavlja s radom

Kao što je i bilo najavljeno, održana je online sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite.

Glavna tema o kojoj je bilo govora odnosila se na aktualno epidemiološko stanje u ogulinskom Dječjem vrtiću “Bistrac”, te donošenje odluke o nastavku njegova rada.
Prema riječima ravnateljice vrtića Anite Domitrović, epidemiološko stanje u toj ustanovi se popravilo, pa je stoga predložila da od ponedjeljka vrtić započne s redovitim radom.
Prijedlog je prihvaćen, pa je tako gradonačelnik Dalibor Domitrović, u ime osnivača, donio odluku o nastavka rada Dječjeg vrtića “Bistrac”. Tako će od ponedjeljka vrtićem ponovno odjekivati dječji smijeh. Ravnateljica je izvijestila članove Stožera da su sve prostorije vrtića, sve igračke i posteljina u vrtiću dezinficirani. Upućen je apel roditeljima da u vrtić ne dovode mališane koji imaju respiratorne tegobe, poput grlobolje, kašlja, curenja iz nosa, i slično. Upravo takve situacije su i dovele do okolnosti, uslijed kojih je obustavljen rad vrtića. Prema riječima ravnateljice, u vrtiću će se provoditi pojačane epidemiološke mjere, a roditelje mališana pozvala je na odgovorno ponašanje kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Iako sjednici nije nazočio ravnatelj ogulinske bolnice dr. Davor Vukelja, načelnik Stožera Daniel Vukelja rekao je da raspolaže informacijama da su u bolnici otvorena dva COVID odjela, a ukoliko bude potrebe bit će otvoren i treći. Jedan COVID odjel je skroz popunjen, a tamo se nalazi 26 pacijenata. Na drugom COVID odjelu trenutno varira broj pacijenata između 7 i 8 osoba. Iz ogulinske bolnice stigla je informacija da je obustavljen hladni pogon, a uzrok tome je nedostatak ljudskih i materijalnih kapaciteta.

Tijekom sjednice rečeno je da je u Ogulinu tijekom proteklih dana uočen pad broja novooboljelih, pa se u Stožeru nadaju da će doći do poboljšanja epidemiološke slike na našem području. Slijedeće sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite bit će sazvana kada se ukaže potreba.