Aktualno OG sada Ogulin

Sutra će u Ogulinu biti cijepljeno oko 250 osoba

U Karlovcu se nastavlja s masovnim cijepljenjem građana starijih od 65 godina. Prošlog tjedna kroz srijedu i u subotu trebalo je biti procijepljeno tisuću  građana Karlovca sa AstraZenecom i Pfizer cjepivom.

Zanimalo nas je kada će se masovno cijepljenje nastaviti i u Ogulinu pa smo 07. travnja poslali upit vezan za cijepljenje te količinu i vrstu cjepiva koje će biti namijenjeno Ogulincima. Danas smo tijekom jutra ponovili  upit, jer odgovor nije stizao. I,  prije nekoliko trenutak ipak je nešto stiglo – barem djelomičan odgovor na naša pitanja.

U jednoj rečenici odgovoreno nam je da je Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije u petak distribuirao prema Domu zdravlja Ogulinu 572 doze cjepiva i to 260 doza Astra Zeneca i 312 doza Pfizera. Sutra, u utorak, od osam sati, u sportskoj dvorani bit će održano cijepljenje, a oko 250 osoba će primiti cjepivo.

Prošli tjedan ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Branko Zoretić potvrdio je kako bi od ovog tjedna mogla započeti i treća faza cijepljenja stanovništva, odnosno da bi se od 15. travnja mogli cijepiti svi zainteresirani građani. Cjepiva će, kako se navodi svaki tjedan dolaziti sve više, a osim AstraZeneca, Pfizera i Moderne doći će prvi put i Johnson i Johnson, cjepivo kojeg je dovoljno primiti u jednoj dozi.