Aktualno Županija

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

Priopćenje povodom lošeg upravljanja pandemijom novog koronavirusa u Karlovačkoj županiji stiglo nam je od Možemo! Karlovac i Nove ljevice.Oni kažu:

S obzirom na to da će se život nastaviti i nakon pandemije novog koronavirusa te nas sve čeka oporavak kako od bolesti tako i od teških ekonomskih posljedica, moramo ukazati na neracionalno raspolaganje sredstvima i ljudstvom u našoj županiji i gradu od samog početka pandemije pa do danas.
Kad smo se tek suočili s nepoznatim i nevidljivim neprijateljem, suočili smo se i s neobičnim komandama tadašnjeg župana, što je već ukazalo da se u kriznoj situaciji nećemo dobro snaći. Dalje se usred nestašice nužne zaštitne opreme kupovala nepotrebna skupa oprema, dekontaminacijska jedinica i biobag u vrijednosti od 320.000 tisuća kuna, za koju su i nadležni i odgovorni izjavili da su ju kupili i nadaju se da se neće koristiti kao što i nije, a novci su jednostavno bačeni u vjetar usred krize.
Potom se govorilo o uređenju nekadašnje vojne ambulante za smještaj umirovljenika iz doma Sveti Antun oboljelih od COVIDA-19. Kao i puno priča, obećanja i planova vezanih uz ovu ambulantu, ni ovoga puta ideja nije zaživjela te je nakon malo čišćenja ispred ambulante ostalo jedino zabranjeno parkiranje (u kvartu gdje parkirališnih mjesta već nema dovoljno, a objekti propadaju kao i nekadašnja vojna ambulanta).

MozemoNlj_fotka kod stepenica na Korani
Već smo upozoravali na prekobrojna ravnateljstva u domovima zdravlja i na uštede koje se po tom pitanju mogu napraviti stvaranjem županijskog doma zdravlja na postojećim lokacijama ali s jednim ravnateljstvom i upravnim vijećem. Brojne su županije te uštede napravile prije 20 godina, a nas na racionalno upravljanje sredstvima nije navela ni pandemijska kriza, ni enormni dugovi za lijekove te vidimo na kraju godine poslovni minus domova zdravlja u iznosu troškova plaća prekobrojnih ravnatelja.
Na apsurdnu situaciju tajnog cijepljenja karlovačkih moćnika u navodno promotivne svrhe, nadovezale su se apsurdne „korona postrojbe“ umirovljenih vojnika, policajaca i zaštitara koje će također biti plaćene javnim novcem. Tako potrošeni novac bi, po našem sudu, bio bolje iskorišten da su kao redari angažirani brojni naši sugrađani koji su zbog koronavirusa ostali bez posla i prihoda. Novac se ovako ponovo baca u vjetar.
Iskreno se nadamo da se ovaj poražavajući niz neće nastaviti.
Uime Možemo! Karlovac i Nove ljevice
Draženka Polović i Dimitrije Birač