Aktualno OG sada Ogulin

Ivanina djela inspiracija su i za male i za velike

Ivana Brlić-Mažuranić pravi je uzor za sve koji vole kreativno izražavanje i stvaranje: kako za velike, tako i za one najmlađe kreativce.

Ove su godine veliko zanimanje za lik i djelo naše Ivane pokazala djeca Dječjeg vrtića Bukovac iz Zagreba. O tome Tihana Turković, ravnateljica Ivanine kuće bajke, kaže:
“Uz stručno vodstvo Violete Kukić, Ivana i njezina djela postali su inspiracija za likovno-kreativnu skupinu Dječjeg vrtića Bukovac. Tako su kreativne ručice stvorile zanimljive portrete Ivane Brlić-Mažuranić u tehnici laviranog tuša. Mališane je dodatno zaintrigirala bajka Regoč, te su tako nastali i portreti vile Kosjenke u tehnici akvarela na paus-papiru i diva Regoča u reljefnom oblikovanju tehnikom kaširanja, a prikazali su i grad Legen u kombiniranoj tehnici crni flomaster-ugljen.

Ovaj bajkoviti likovni opus inspiriran Ivanom bio je odličan poticaj za pokretanje suradnje između Dječjeg vrtića Bukovac i Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke. Tako je povodom rođendana Ivane Brlić-Mažuranić uz svesrdnu pomoć odgojiteljice savjetnice Violete Kukić i podršku ravnateljice Gordane Lukačić iz Dječjeg vrtića Bukovac, u Ivaninoj kući bajke postavljena privremena izložba ovih radova nadahnutih našom domaćicom.

Izložbu možete pogledati u sklopu posjeta Ivaninoj kući bajke od petka 16. travnja 2021. godine do kraja ovog mjeseca u Kreativnoj sobi Ivanine kuće bajke.

Sigurni smo da će vas radovi ovih malih umjetnika oduševiti, kao što su i nas, a nadamo se da će vas i potaknuti na kreativno izražavanje i stvaranje u čast naše Ivane”- navodi Tihana Turković. Nažalost, i ove je godine proslava Ivaninog rođendana ograničena epidemiološkim mjerama, ali uz izložbu vas očekuju digitalna iznenađenja koja će objavljivati na njihovoj  internetskoj stranici i društvenim mrežama.