Aktualno Županija

Bolnica Karlovac od ponedjeljka prima samo hitne i onkološke pacijente: Imamo prostora i opreme, ali ljudski nam kapaciteti nisu bezgranični

– U trima bolnicama danas su 144 COVID pacijenta, u našoj bolnici 71, od kojih 7 na respiratoru, 4 na visokom protoku kisika. Samo od 1. travnja u tri bolnice u županiji primljeno je 230 COVID pozitivnih pacijenata. Zbog te progresije, na žalost, Bolnica Karlovac od ponedjeljka mora reducirati hladni pogon; ostajemo samo na hitnostima i onkološkim pacijentima. Imamo dovoljno prostora i opreme, ali ljudski kapaciteti nisu bezgranični. Da bismo mogli kvalitetno zbrinjavati pacijente, ovakvim režimom i progresijom koja nam slijedi, prisiljeni smo na to. Nadamo se da će to trajati čim kraće, što ovisi o svima nama i poštivanju mjera; bolnica je posljedica njihovog nepoštivanja, kazao je Nikša Antica, ravnatelj Opće bolnice Karlovac, na današnjoj pressici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Prosječna dob COVID pacijenata u karlovačkoj bolnici sada je 70 godina, prije je bila 77, a trenutno najmlađi pacijent je rođen 1974. Klinička slika pacijenata sada je nešto teža, nego u prethodom valu pandemije.Zbog velikog broja zaraženih, danas u Hrvatskoj 2.627, a izvjesno je da će se od tih ljudi regrutirati novi bolnički pacijenti kojih je danas u bolnicama 2.014, bolnice smanjuju hladne i operacijske programe, a neke, po riječima ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maje Grba Bujević, su hladne programe već potpuno zatvorile.

– Dodatno zdravstveni sustav opterećuje puno poziva građana prema svim zdravstvenim institucijama s pitanjima o cijepljenu; Hitnoj se broj poziva utrostručio. Građanima je na raspolaganju od 8 do 21 sat broj 113, besplatan je. Ako imaju dvojbe oko cijepljenja, vrste cjepiva, da li se trebaju cijepiti… Na tom broju dobit će ljude koji mogu odgovoriti na sva pitanja i molim da ga koriste, poručila je Grba Bujević.(KAportal)

Posljednje objavljeno

S kakvim rejtinzima stranke i političari ulaze u posljednji tjedan kampanje – donosimo u novom Cro Demoskopu

OgPortal

Gradski derbi pripao NK Ogulinu

OgPortal

Plenković: ‘Pandemija će završiti tek kad se cijela populacija cijepi‘

OgPortal

Hrvatski avion pun slovenskih putnika udario u jastreba, odmah se morao vratiti na aerodrom kod Ljubljane

OgPortal

Šuput obilježava svoj prvi Majčin dan, preslatki prizori rastapaju srca, a posebno je ganule sve druge mame

OgPortal

Telegram otkriva: Dekanica PBF-a službenom karticom kupuje Polo i Boss odjeću, Chanel parfeme i namještaj

OgPortal