Aktualno OG sada Ogulin

U odnosu na veljaču, broj nezaposlenih u ožujku smanjen za 42 osobe

Na kraju ožujka ove godine u Karlovačkoj županiji bilo je evidentirano 3.560 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na protekli mjesec smanjenje za 232 nezaposlene osobe. U odnosu na ožujak prošle godine došlo je do povećanja nezaposlenosti za 27 nezaposlenih osoba.

Najviše nezaposlenih evidentirano je u karlovačkoj ispostavi HZZ-a, a radi se o 1 426 osoba. Slijedi ogulinska ispostava u čijoj evidenciji je krajem ožujka bilo 726 nezaposlenih. Najmanje je nezaposlenih bilo u ispostavi Ozalj, njih 168, te ispostavi Vojnić, njih 183. U usporedbi s istim mjesecom prošle godine, evidentirana je nezaposlenost povećana u svim ispostavama, osim ispostave Karlovac (-3,9%), a najviše u ispostavama Vojnić (16,6%) i Ozalj (9,8%).

Ogulinska ispostava HZZ-a, podsjećamo osim Ogulina, obuhvaća susjedne nam općine Josipdol, Tounj, Saborsko i Plaški. Tako je od ukupno 726 nezaposlenih, u gradu Ogulinu krajem ožujka bilo 376 nezaposlenih osoba. U odnosu na veljaču, broj nezaposlenih u Ogulinu smanjen je za 42 osobe. U općini Josipdol krajem ožujka bilo je 159 nezaposlenih osoba, u Plaškom 123, u Tounju 37, a u Saborskom 31 osoba.

Inače, u Karlovačkoj županiji tijekom ožujka zaprimljeno je 556 prijava potreba za radnicima, što je povećanje za 116 prijava u odnosu na veljaču. U odnosu na isto razdoblje prošle godine došlo je do povećanja za 287 prijava (106,7%). Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji, zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, te građevinarstvu.