Aktualno OG sada Ogulin

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

– Priželjkujemo 60 posto procijepljenosti stanovništva do kraja lipnja do kada planiramo u Karlovačkoj županiji cijepiti još minimalno 60.000 osoba, najavio je na današnjoj pressici Branko Zoretić, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

U Karlovačkoj županiji do sada je distribuirano 20.845 doza cjepiva najviše Pfizerovog, AstraZenece i Moderne, a cijepljenje će biti nastavljeno po sadašnjem modelu: u ordinacijama obiteljske medicine i na punktovima, poput školskih dvorana u Karlovcu i Ogulinu.- Ono što veseli je informacija da ćemo u zadnjem tjednu ovog mjeseca početi dobivati 5.000 doza tjedno, što govori da bi samo cjepiva proizvođača Pfizer trebalo stići više od 60.000 doza. Sve će biti spušteno prema primarnim ordinacijama, a organizirat ćemo i punktove da se ljudi mogu čim brže procijepiti, rekao je Zoretić.

Plan je u treću fazu cijepljenja ući u prvom tjednu svibnja, a ministarstvima je predloženo koje bi skupine trebale imati prioritete za cijepljenje u Karlovačkoj županiji.- To su gospodarski subjekti, turistički djelatnici, ugostitelji, obrazovanje i predškolski odgoj, novinari i svi ostali koji će iskazati interes, kazao je Zoretić. (KAportal)

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal