Aktualno Županija

Ništa od desne koalicije, HSP: Prekinuli smo razgovore zbog nevjerodostojne, licemjerne i dvolične politike stranaka pa i marodera iz DP-a

– Prekinuli smo razgovore zbog nevjerodostojne, licemjerne i dvolične politike tih stranaka pa i marodera iz Domovinskog pokreta, poručili su iz karlovačkog i županijskog HSP-a, pojašnjavajući razloga zašto neće biti sudjelovanja desne koalicije na ovim izborima.

U priopćenju navode:

1. HSP Karlovca i Karlovačke županije, vodio je i u dobroj vjeri, razgovarao sa više desno orjentiranih hrvatskih stranaka, pa tako i sa Domovinskim pokretom, glede zajedničkog izlaska na lokalne izbore u svibnju ove godine.

2. HSP Karlovca i Karlovačke županije inicirao je te razgovore, držeći kako će “desne stranke”uključujući i Domovinski pokret, zajedno imati realne šanse da nakon izbora sudjeluju u formiranju kako gradske tako i županijske vlasti. Međutim, HSP je razgovore prekinuo iz razloga što je uvidio nevjerodostojnu, licemjernu i dvoličnu politiku tih stranaka, pa i marodera iz Domovinskog pokreta.

3. HSP Karlovca i Karlovačke županije, kao izvorna, tradicionalna i državotvorna stranka nije htio niti u jednom trenutku dovesti u pitanje životno djelo trojice hrvatskih velikana: Ante Starčevića (suverenost), Stjepana Radića (mirotvorstvo) i Franje Tuđmana (obrana), kako u Karlovcu tako i u Karlovačkoj županiji.

4. HSP Karlovca i Karlovačke županije nikad neće pokleknuti niti pred jednim “zlatnim teletom”, niti se “prodati za zdjelu krumpira”, već će se uvijek držati svojih moralnih i etičkih načela čovjekoljublja, tradicije i hrvatstva, te tako zastupati interese grada Karlovca i Karlovačke županije, stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednici karlovačkog i županijskog HSP-a Marinko Radočaj i Željko Belanek.(KAPortal)