Aktualno OG sada Ogulin

Obilježen Ivanin rođendan – pogledajte anketu

Ivana Brlić-Mažuranić rodila se u Ogulinu 18. travnja 1874. godine i odrasla u jednu od najuspješnijih hrvatskih književnica. Njezina su djela postala poznata diljem svijeta, a mnogima su zasigurno poznate i neke crtice iz Ivanina života. Danas, povodom Ivanina 147. rođendana, uz stručnu pomoć radijskog voditelja Dubravka Dragičevića provjerili smo koje od manje poznatih zanimljivosti o našoj najpoznatijoj Ogulinki znaju njezini Ogulinci! Pozivamo vas da i sami provjerite svoje znanje, ali i da naučite nešto novo o Ivani Brlić-Mažuranić posjetom Kući bajke koja ponosno nosi Ivanino ime i slavi njezin lik i djelo!

Osim ove ankete, povodom Ivaninog rođendana u Ivaninoj kući bajke organizirali su i izložbu radova mališana iz Dječjeg vrtića Bukovac koja se može razgledati do kraja travnja, a na city lightu Pučkog otvorenog učilišta postavljen je ulomak iz Ivanine autobiografije: Ivani je posvećen i  redovni mjesečni prijedlog za čitanje.

Danas su  gradonačelnik Dalibor Domitrović i ravnateljica Ivanine kuće bajke Tihana Turković položili su cvijeće ispred Ivanine biste, a u sklopu proslave, na koju su i ove godine znatno utjecali epidemiološki uvjeti.